18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Specialiștii în licitații publice, tot mai căutați în Bistrița-Năsăud. Salariul lor poate ajunge la 1.500 de euro

Bistrița, Cluj-Napoca și Piatra Neamț se numără printre orașele unde se caută în disperare ingineri de ofertare. Practic aceștia se ocupă de licitațiile publice, le monitorizează, elaborează documentele de calificare sau eligibilitate. Salariul lor variază între 800 și 1.500 de euro.

Potrivit unor date furnizate de BestJobs pentru Ziarul Financiar, printre cei mai căutați specialiști în acest moment sunt inginerii de ofertare. Aceștia câștigă în medie, între 800 și 1.500 de euro lunar.

Ce fac inginerii de ofertare? Aceștia monitorizează și urmăresc oportunitățile de licitații, elaborează documentele de calificare sau eligibilitate și urmăresc oferta până în momentul adjudecării sau respingerii.

Studiază caietele de sarcini și fișele tehnice, astfel că au nevoie de studii superioare în domeniul tehnic și un nivel mediu-avansat de engleză. Angajatorii caută persoane care deja sunt familiarizați cu platforma SICAP (n.r. de licitații publice) și care au experiență mare cu proiecte de infrastructură.

Printre orașele unde sunt puse la bătaie cele mai multe astfel de joburi se numără Bistrița, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Aceștia sunt „momiți” cu tichete de masă, prime de sărbători, telefon de serviciu și laptopuri și cursuri de specializare.

În prezent, pe BestJobs, sunt peste 900 de posturi vacante pentru poziția de inginer de ofertare.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

    • E diferenta, sunt cei ce fac ofertele pentru firmele de constructii unde totusi trebuie sa stii tehnologia sau ceva constructii la nivel superior. Nu zugrav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...