-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

BISTRIȚA: Spectacol regizat de Radu Afrim, pe un text de Dan Coman, în 31 iulie și 1 august, la Palatul Culturii

Pe 31 iulie și 1 august, la Palatul Culturii se joacă în premieră națională spectacolul de teatru regizat de Radu Afrim pe textul semnat de Dan Coman – „La câţiva oameni distanţă de tine”.

Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită la spectacolul de teatru „La câțiva oameni distanță de tine” după Dan Coman în regia lui Radu Afrim.
Premiera naţională va avea loc în 31 iulie şi 1 august la Palatul Culturii, de la ora 19.00.
Din septembrie piesa se va juca și în alte teatre din ţară.
Spectacolul este o coproducţie a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” şi a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Distribuţia este excepţională, în piesă fiind implicați mari actori îndrăgiţi şi recunoscuţi de publicul românesc.
Este vorba despre Marius Bodochi, Marius Manole, Mirela Oprișor, Ştefan Iancu, Flavia Giurgiu și Natalia Călin.
Scenografia este realizată de Sabina şi Bianca Vesteman.
„La câțiva oameni distanță de tine” este un spectacol care vorbește, cu umor, ironie și candoare, despre realitatea imediată. Despre cum se modifică ea cu fiecare nouă poveste pe care o generează – notează producătorii.
Este un spectacol despre apropierea dintre oameni. Despre distanțele dintre noi care cresc și descresc odată cu fiecare alegere, cu fiecare vis, cu fiecare întâlnire.
Un spectacol dinamic și poetic in care singurătatea plutește de la o viață la alta, de la o familie la alta, de la un loc la altul.
Un spectacol despre speranța la o viață mai bună. Despre plecări la muncă în străinătate și reveniri care dezechilibrează. Despre Bistrița și geografiile interioare ale locuitorilor săi. Despre fericirea care se află la câțiva oameni distanță de tine”, au transmis producătorii spectacolului.

Radu Afrim este unul dintre cei mai talentați și mai sofisticați regizori de teatru european.

A fost desemnat „cel mai bun regizor” de trei ori, de către UNITER, Uniunea Teatrală din România. Numele său este legat de câteva spectacole remarcabile: „Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru”, o piesă contemporană pe baza lui Molnár Ferenc, „Pantoful de sticlă”, „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” de Radu Afrim, „Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele” de Petr Zelenka, „No Man`s Land”, „De ce fierbe copilul în mămăligă” de Aglaja Veteranyi, „Este doar sfârșitul lumii” de Jean-Luc Lagarce, „Plaja” dePeter Asmussen, „Omul-pernă” de Martin McDonagh, „Punctul orb” de Yannis Mavritsakis și altele.

Marius Bodochi este unul dintre cei mai recunoscuţi şi iubiţi actori de teatru şi film din România. Este director artistic al Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

A creat roluri memorabile în teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic în acelaşi timp având şi o importantă activitate didactică. A colaborat de-a lungul carierei sale cu cei mai importanţi regizori români.
Roluri recente în spectacolele TNB:
  • „Repetiție pentru o lume mai bună”, dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, regie Radu Afrim (2023),
  • „Cuvântul progres rostit de mama suna teribil de fals” de Matei Vișniec, regie Botond Nagy (2023),
  • „Cei drepți” de Albert Camus, regia Mihai Măniuțiu (2022).
  • Filmografie recentă: „Capra cu trei iezi” (2022), „Apostolul Bologa” (2018) „La limita” (2016).

Marius Manole este din 2002 actor la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai generaţiei sale.

A făcut roluri remarcabile în teatru, film şi televiziune şi a participat în numeroase proiecte în teatrele din ţară. A câştigat Premiul Uniter pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolurile Bătrânica apatică și Actorul din spectacolul „Între noi e totul bine”, regia Radu Afrim (2016).
Roluri recente în spectacolele:
  • „Repetiție pentru o lume mai bună”, dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, regie Radu Afrim (2023),
  • „Cei drepți” de Albert Camus, regia Mihai Măniuțiu (2022),
  • „Trei surori”, un scenariu (ne) firesc de liber după Cehov, regia Radu Afrim (2019),
  • „Pădurea spânzuraţilor” după Liviu Rebreanu, regia Radu Afrim (2018)
Mirela Oprișor este o actriță de teatru, televiziune, și film. După câţiva ani petrecuţi la Teatrul de Comedie din Bucureşti acum actriţă la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.
A primit Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță pentru rolul Adrianei Hanganu din filmul „Marți, după Crăciun”.
Pentru publicul larg este cunoscută pentru rolul din serialul de televiziune „Las Fierbinţi”.
Roluri recente în spectacolele: „Repetiție pentru o lume mai bună”, dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, regie Radu Afrim (2023) „Cei drepți” de Albert Camus, regia Mihai Măniuțiu (2022) „Bolta cerească” de Lucy Kirkwood, regia Gelu Colceag, (2022)
Ştefan Iancu este unul dintre cei mai promițători actori ai noii generaţii. E recunoscut pentru roluri în film și televiziune precum „Un pas în urma serafimilor” (2017) pentru care a primit trofeul Gopo, „Amintiri din Epoca de Aur – Dragoste în timpul liber” (2009) sau „Vlad”, serialul Pro TV.
Flavia Giurgiu este actriţă de teatru şi film şi colaborează cu Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti fiind implicată în numeroase proiecte şi ateliere de film şi teatru în ţară. Roluri recente în spectacolele: „Trei surori”, un scenariu (ne) firesc de liber după Cehov, regia Radu Afrim (2019) “Neguțătorul din Veneția” de William Shakespeare, regia Alexander Morfov (2019) „Pădurea spânzuraţilor” după Liviu Rebreanu, regia Radu Afrim (2018).

Natalia Călin este actriţă de teatru şi film fiind angajată la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti din 1999.

A câştigat Premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru rolul Doamna Bologa din „Pădurea spânzuraților” în regia lui Radu Afrim (2019).
Roluri recente în spectacolele: „Repetiție pentru o lume mai bună”, dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, regie Radu Afrim (2023) „D`ale carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija (2021) „Trei surori”, un scenariu (ne) firesc de liber după Cehov, regia Radu Afrim (2019) „Pădurea spânzuraţilor” după Liviu Rebreanu, regia Radu Afrim (2018)
Dacă la spectacolul din 31 iulie biletele s-au epuizat într-o singură zi, bistrițenii mai au șanse la spectacolul din 1 august.
Preţul unui bilet – 50 lei şi redus 25 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Biletele se pot achiziționa de la casieria Centrului Cultural Municipal.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...