4.6 C
Bistrița
vineri, decembrie 2, 2022

FOTO – Spectaculos! Cum se transformă Școala Gimnazială ”Grigore Silași din Beclean:

Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean se va schimba radical. Cu 7 milioane de euro, aceasta va deveni un magnet pentru elevi, speră administrația. „Punem accent pe interconectivitate și funcționalitate”, a declarat Nicole Moldovan.

Investițiile în sistemul de învățământ din zona Becleanului continuă. Conform primarului Nicolae Moldovan, școlile și grădinițele aflate în șantiere vor fi cât de curând gata. Și vor începe alte lucrări.

„După:

  • construcția Campusului Școlar al Colegiului Național “Petru Rareș”
  • modernizarea școlilor din Figa și Coldău
  • Liceul Agricol
  • reabilitarea grădinițelor din oraș, fiind în plină desfășurare și lucrările la Școala Gimnazială de pe strada Petru Maior (“școala nouă”),
  • acum a venit rândul să fie modernizată și reabilitată din temelii Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din centrul orașului Beclean” a anunțat Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Școala are 1.200 de elevi și mai multe corpuri. Așa că la finalizarea proiectului, unitatea de învățământ va fi un tot unitar.

Este un nou concept, punând accent pe funcționalitate și interconectivitate. Avem mai multe corpuri și trebuie făcută o legătură între ele. Ieri am primit proiectul final, cu schițele și cum va arăta totul la final. Va fi ceva modern, care să atragă noi și noi elevi. Vă dați seama că e o competiție și între școli, în atragerea de elevi. Așa că această școală va avea un aspect aparte”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Becleanului.

Proiectul are valoarea de 7 milioane de euro, din fonduri europene, fiind finanțat pe programul 2021 – 2027. Urmează ca Primăria Beclean să demareze procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...