17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

FOTO – Spectaculos! Cum se transformă Școala Gimnazială ”Grigore Silași din Beclean:

Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean se va schimba radical. Cu 7 milioane de euro, aceasta va deveni un magnet pentru elevi, speră administrația. „Punem accent pe interconectivitate și funcționalitate”, a declarat Nicole Moldovan.

Investițiile în sistemul de învățământ din zona Becleanului continuă. Conform primarului Nicolae Moldovan, școlile și grădinițele aflate în șantiere vor fi cât de curând gata. Și vor începe alte lucrări.

„După:

  • construcția Campusului Școlar al Colegiului Național “Petru Rareș”
  • modernizarea școlilor din Figa și Coldău
  • Liceul Agricol
  • reabilitarea grădinițelor din oraș, fiind în plină desfășurare și lucrările la Școala Gimnazială de pe strada Petru Maior (“școala nouă”),
  • acum a venit rândul să fie modernizată și reabilitată din temelii Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din centrul orașului Beclean” a anunțat Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Școala are 1.200 de elevi și mai multe corpuri. Așa că la finalizarea proiectului, unitatea de învățământ va fi un tot unitar.

Este un nou concept, punând accent pe funcționalitate și interconectivitate. Avem mai multe corpuri și trebuie făcută o legătură între ele. Ieri am primit proiectul final, cu schițele și cum va arăta totul la final. Va fi ceva modern, care să atragă noi și noi elevi. Vă dați seama că e o competiție și între școli, în atragerea de elevi. Așa că această școală va avea un aspect aparte”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Becleanului.

Proiectul are valoarea de 7 milioane de euro, din fonduri europene, fiind finanțat pe programul 2021 – 2027. Urmează ca Primăria Beclean să demareze procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...