0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Spectaculosul castel de la Posmuș va fi ca nou cel mai devreme în 2021

Cei care vor să admire castelul de la Posmuș al conților Teleki vor trebui să aștepte până în 2021. Firma care va câștiga licitația organizată de Consiliul Județean va pune mâna pe 15,7 milioane de lei și va avea la dispoziție trei ani să îi dea o față nouă castelului.

Castelul de la Posmuș se pregătește de reabilitare. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a organizat deja o licitație publică în acest sens, la finalul lunii trecute. Firma care va câștiga licitația pentru studii, documentații, avize și lucrările efective va pune mâna pe 15,7 milioane de lei.

Lucrările vor include consolidarea fundațiilor, zidurilor, planșeelor, bolților și șarpantelor, dar și intervenții de eliminare a umidității, înlocuirea învelitorilor și a sistemului de conducere a apelor pluviale, canalizarea acestora și schimbarea instalațiilor electrice, sanitare și termice.

Practic, pe fostul domeniu al conților Teleki va fi amenajat un spațiu pentru expoziții, concerte și alte evenimente culturale. Firma câștigătoare va avea la dispoziție trei ani să finalizeze lucrările. Dacă rezultatele licitației vor fi contestate, termenul s-ar putea prelungi.

În corpul 1 vor fi amenajate o recepție și un spațiu de informare, spații de expunere, în corpul 2 ateliere și spații expoziționale, o bibliotecă și o sală de expunere de carte veche.

În corpul 3 vor fi spații pentru conferințe și expoziție și o zonă pentru depozitare. În corpul 4 va fi amenajată o sală cu 70 de locuri pentru întruniri și simpozioane, iar în corpul 5 ateliere și spații de expunere.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...