26.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Substanța identificată ieri în zona industrială, periculoasă pentru mediu și sănătatea omului

Potrivit șefului Gărzii de Mediu, Gabriel Petraș, substanța identificată ieri în zona industrială este foarte periculoasă pentru om, cauzând arsuri grave ale pielii și ochilor. Deocamdată nu se știe cu exactitate de unde provine substanța.

Ieri, polițiștii și inspectorii Gărzii de Mediu au dat peste o substanță periculoasă în apropierea unei foste fabrici din zona industrială. Se pare că ar fi vorba despre azotat de argint, o substanță foarte periculoasă pentru sănătate. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Substanța a fost descoperită întâmplător, în timpul unor investigații ale unor depozite necontrolate de deșeuri din plastic.

„Este o substanță deosebit de periculoasă pentru mediu și cu risc mare pentru sănătate, în sensul că poate provoca arsuri grave ale pielii, ale ochilor și este iritant pentru căile respiratorii”, precizează șeful Gărzii de Mediu Gabriel Petraș.

Deocamdată nu se cunoaște proveniența substanței, însă nu este exclus ca aceasta să fi fost folosită în urmă cu câțiva ani, la fabrica în apropierea căreia a fost găsită.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.