16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Substanța identificată ieri în zona industrială, periculoasă pentru mediu și sănătatea omului

Potrivit șefului Gărzii de Mediu, Gabriel Petraș, substanța identificată ieri în zona industrială este foarte periculoasă pentru om, cauzând arsuri grave ale pielii și ochilor. Deocamdată nu se știe cu exactitate de unde provine substanța.

Ieri, polițiștii și inspectorii Gărzii de Mediu au dat peste o substanță periculoasă în apropierea unei foste fabrici din zona industrială. Se pare că ar fi vorba despre azotat de argint, o substanță foarte periculoasă pentru sănătate. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Substanța a fost descoperită întâmplător, în timpul unor investigații ale unor depozite necontrolate de deșeuri din plastic.

„Este o substanță deosebit de periculoasă pentru mediu și cu risc mare pentru sănătate, în sensul că poate provoca arsuri grave ale pielii, ale ochilor și este iritant pentru căile respiratorii”, precizează șeful Gărzii de Mediu Gabriel Petraș.

Deocamdată nu se cunoaște proveniența substanței, însă nu este exclus ca aceasta să fi fost folosită în urmă cu câțiva ani, la fabrica în apropierea căreia a fost găsită.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.