9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Managerul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany: „Unii furnizori tratează spitalul ca un fel de ghenă!”

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, printre furnizorii care asigură materia primă pentru pregătirea meselor pacienților se numără unii foarte serioși, dar și unii care tratează unitatea medicală ca pe o „ghenă”. Managerul i-a și „sancționat” pe furnizorii respectivi, însă aceștia par să găsească noi metode să continue să livreze la spital.

Invitat la Medicină pe Limba Ta, managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany a vorbit și despre hrana oferită în unitatea pe care o conduce. Potrivit acestuia, în curând, pacienții vor primi la fiecare masă chifle proaspete, coapte zilnic în cuptoarele spitalului.
Deși se fac eforturi pentru ca mesele pacienților să fie cel puțin decente, Gabriel Lazany recunoaște că încă mai are probleme cu furnizorii de materie primă.
„Cu alte lucruri ne confruntăm și care mă deranjează. De foarte multe ori furnizorii nu sunt printre cei mai serioși și tratează spitalul ca un fel de ghenă. Lasă că la spital merge. Noi nu așteptăm, să știți, produse de proastă calitate, pentru că să oferi o mâncare de calitate, trebuie să ai produse de calitate. Chiar am avut luna trecută probleme cu unul dintre furnizorii români. Un furnizor de legume din Suceava, care aducea mai mult putregaiuri. L-am refuzat de câteva ori, i-am făcut acum recomandare negativă pe SICAP (n.r. aplicația destinată licitațiilor publice). I-am mai făcut o dată anul trecut și a venit aceeași persoană cu altă firmă”, a explicat Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba Ta.
Acesta mai spune că are parte și de producători și distribuitori foarte serioși, care nu fac nicio diferență între ce vând la tarabă în piață și ce aduc la spital. Este vorba despre un producător de legume din zona Someșului.
Emisiunea la care a fost invitat managerul Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Atentie ! Aceeasi problema cu pachetele pentru copiii scolari (cornul si laptele !!). Calitate execrabila a cornului si lapte diluat si fara gust, de la o firma din Maramures (Baia Sprie parca). Le-am vazut la nepotica mea , la Sc. Gen. nr. 1.
    Cineva trebuie sa ia masuri drastice, pana nu apar cazuri de imbolnavire !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.