28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Spitalul Județean va avea spitalizare de zi și zonă de recuperare neurologică, dar și cel mai modern centru de hemodializă din țară

Odată ce va fi finalizat noul corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență, unitatea medicală își va îmbogăți serviciile oferite. Printre ele se numără și spitalizarea de zi sau recuperarea neurologică.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență legat de sediul principal prin pasarele suspendate avansează rapid. Potrivit managerului Gabriel Lazany, prezent la emisiunea Medicină pe Limba ta, acesta va fi ridicat până la finalul anului, urmând ca în iarnă lucrările să se mute în interior.

Noul corp de clădire va aduce spații medicale nou create. Printre ele se numără două specialități medicale noi: cardiologie intervențională și gastroentrologie intervențională.

Va fi înființat un compartiment de recuperare neurologică și unul de endocrinologie care va funcționa în cadrul Secției de Diabet. De asemenea, va funcționa și un serviciu de spitalizare de zi, indiferent de specialitatea medicală, dar și unul de recuperare medicală și un compartiment cu 4 paturi USTAC (unitate avansată pentru îngrijirea pacienților cardiaci critici).

Noul corp de clădire va avea propriul birou de internări pentru specialitățile care vor funcționa acolo. Acolo va fi amenajat și cel mai mai modern centru de hemodializă din țară.

Sub noul corp de clădire va fi amenajată o parcare semi-automată cu 53 de locuri de parcare, destinate personalului medical. Va avea și o sală de cursuri cu 100 de locuri, dedicată activității didactice din spital.

Emisiunea la care a fost invitat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. echipa castigatoare!!! Lazany si Moldovan! punct. multumim, felicitari si spor in tot ceea ce faceti ptr judet!!!!!!!!!! daca ar fi toti sefii de institutii la fel….am fi locul 1 in tara!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.