11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Spitalul Județean va avea spitalizare de zi și zonă de recuperare neurologică, dar și cel mai modern centru de hemodializă din țară

Odată ce va fi finalizat noul corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență, unitatea medicală își va îmbogăți serviciile oferite. Printre ele se numără și spitalizarea de zi sau recuperarea neurologică.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență legat de sediul principal prin pasarele suspendate avansează rapid. Potrivit managerului Gabriel Lazany, prezent la emisiunea Medicină pe Limba ta, acesta va fi ridicat până la finalul anului, urmând ca în iarnă lucrările să se mute în interior.

Noul corp de clădire va aduce spații medicale nou create. Printre ele se numără două specialități medicale noi: cardiologie intervențională și gastroentrologie intervențională.

Va fi înființat un compartiment de recuperare neurologică și unul de endocrinologie care va funcționa în cadrul Secției de Diabet. De asemenea, va funcționa și un serviciu de spitalizare de zi, indiferent de specialitatea medicală, dar și unul de recuperare medicală și un compartiment cu 4 paturi USTAC (unitate avansată pentru îngrijirea pacienților cardiaci critici).

Noul corp de clădire va avea propriul birou de internări pentru specialitățile care vor funcționa acolo. Acolo va fi amenajat și cel mai mai modern centru de hemodializă din țară.

Sub noul corp de clădire va fi amenajată o parcare semi-automată cu 53 de locuri de parcare, destinate personalului medical. Va avea și o sală de cursuri cu 100 de locuri, dedicată activității didactice din spital.

Emisiunea la care a fost invitat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. echipa castigatoare!!! Lazany si Moldovan! punct. multumim, felicitari si spor in tot ceea ce faceti ptr judet!!!!!!!!!! daca ar fi toti sefii de institutii la fel….am fi locul 1 in tara!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...