Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud

Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud

Alianța pentru Bistrița-Năsăud și-a lansat candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie. PSD are 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE  7 și Pro România  4. Candidatul unic la Consiliul Județean: Radu Moldovan.

„Lansare” de candidați atipică, dar conformă cu realitățile zilelor noastre, în sala de spectacole a Palatului Culturii din Bistrița. Cu măști pe fața și păstrând distanțarea fizică, cei trei lideri ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud – Radu Moldovan (PSD), Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro România) au prezentat lista candidaților în cele 56 de localități unde negocierile au fost finalizate.

Pentru comunele Șanț, Josenii Bârgăului, Ciceu Mihăiești, Rebra, Runcu Salvei, Urmeniș și Matei, candidații vor fi anunțați până la jumătatea lunii iulie.

În acest context, președintele Radu Moldovan, liderul de facto al Alianței, a vorbit despre noua alianță, ca o etapă firească a bunei colaborări avute în realizarea proiectelor de investiții conturate în jurul nevoilor reale ale oamenilor prin muncă, unitate, înțelegere și fără a se ține cont de culoarea politică, în județul Bistrița-Năsăud, în ultimii 8 ani.

Așadar, este o alianță clădită în timp! O Alianță a OAMENILOR pentru OAMENI. A celor ce s-au zbătut să dezvolte comunități. A celor care și-au dat cu adevărat interesul pentru rezolvarea problemelor și a celor care AU FĂCUT proiecte utile în locurile pe care le au în grijă. O Alianță a faptelor, funcțională, care era păcat să nu se concretizeze și să nu continue!  Noi am înțeles că nu există putere mai mare ca aceea de a face bine oamenilor, de a aduce satele mai aproape de orașe prin dezvoltarea concretă a tuturor comunităților”, a spus Radu Moldovan.

Radu Moldovan a reconfirmat faptul că e vorba de un ultim mandat la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Unul din obiectivele importante este cel al introducerii gazului metan în comunele unde acesta este absolut necesar.

Conform listei prezentate de Alianța pentru Bistrița-Năsăud, PSD vine cu 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE cu 7 și Pro România cu 4.

Noi, PSD BN, ALDE BN și Pro România BN, am realizat că dincolo de o viziune și o strategie coerentă pentru dezvoltarea comunităților, oamenii au nevoie de oameni care să se alieze PENTRU, nu împotriva a ceva! Mulțumesc colegilor mei, liderii partidelor care ne-am dat mâna, și tuturor candidaților la alegerile locale, din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud, pentru maturitatea politică și dorința de a continua munca”, a mai spus Radu Moldovan.

Candidații Alianței pentru Bistrița-Năsăud, la Alegerile locale din 27 septembrie 

Consiliul Județean: Radu Moldovan – președinte PSD în funcție

Bistrița: Cristian Niculae – viceprimar PSD în funcție

Beclean: Nicolae Moldovan – primar PSD în funcție

Năsăud: Mircea Romocea – primar PSD în funcție

Sângeorz-Băi: Daniel Suciu – deputat PSD

Bistrița Bârgăului: Vasile Laba – primar PSD în funcție

Braniștea: Cornel Săsărman – viceprimar PSD în funcție

Budacu de Jos: Florin Simionca – primar PSD în funcție

Budești: Vasile Codrea – primar PSD în funcție

Căianu Mic: Paul Știr – primar PSD în funcție

Cetate: Daniel Moldovan (PSD), fost primar

Primarul PSD în funcție, Lucian Tarniță, va candida din partea PMP

Ciceu Giurgești: Vasile Iuga – primar PSD în funcție

Ciceu Mihăiești: ? (nestabilit)

(Valentin Mureșan – primar PSD în funcție)

Chiochiș: Vlăduț Pop (PSD)

Chiuza: Grigore Bradea – primar PSD în funcție

Coșbuc: Ioan Pavelea (PSD) – primar în funcție din partea PNL

Dumitra: Gheorghe Bălăjan – primar ALDE în funcție

Dumitrița: Ilie Uchrenciuc – primar PSD în funcție

Feldru: Ioan Opriș (PSD)

Galații Bistriței: Vasile Vermeșan – viceprimar PSD în funcție

Primarul PSD în funcție, Vasile Găurean, nu mai candidează

Ilva Mare: Alexandru Anca – primar în funcție din partea PNL

Ilva Mică: Aurel Horea – primar PSD în funcție

Josenii Bârgăului: ? (nestabilit)

(Nicolae Vrâncean – primar PSD în funcție)

Lechința: Romeo Florian – primar PSD în funcție

Leșu: Ioan Pop – primar PSD în funcție

Livezile: Traian Simionca – primar ALDE în funcție

Lunca Ilvei: Marian Gruștor (Pro România)

Maieru: Vasile Borș – primar PSD în funcție

Matei: ? (nestabilit)

Măgura Ilvei: Valer Avram – primar PSD în funcție

Mărișelu: Horea Petruț – primar PSD în funcție

Miceștii de Câmpie: Nicolaie Beldean (Pro România)

Milaș: Iosif Gabor – primar PSD în funcție

Monor: Ioan Cira – primar PSD în funcție

Negrilești: Dumitru Costin (PSD) – primar în funcție din partea PNL

Nimigea: Mircea Runcan – primar PSD în funcție

Nușeni: Balint Laszlo (Pro România)

Parva: Ioan Strugari – primar PSD în funcție

Petru Rareș: Vasile Cocos – primar PSD în funcție

Poiana Ilvei: Ioan Scridonesi – primar PSD în funcție

Prundu Bârgăului: Doru Crișan – primar PSD în funcție

Rebra: ? (nestabilit)

(Ștefan Danci – primar PSD în funcție)

Rebrișoara: Nicu Moldovan (PSD)

Rodna: Valentin Grapini – primar PSD în funcție

Romuli: Ioan Monița – primar ALDE în funcție

Runcu Salvei: ? (nestabilit)

Salva: Gheorghe Onul – primar PSD în funcție

Sânmihaiu de Câmpie: Ioan Mate – primar ALDE în funcție

Silivașu de Câmpie: Ioan Cămărășan – primar ALDE în funcție

Spermezeu: Viorel Cristea (Pro România)

Șanț: ? (nestabilit)

Șieu: Ionuț Cifor – primar ALDE în funcție

Șieu Măgheruș: Ioan Hojdea (PSD)

Șieu Odorhei: Sorin Sfintean – primar PSD în funcție

Șieuț: Mihai Ivan (PSD)

Șintereag: Ioan Bob – primar PSD în funcție

Târlișua: Vlăduț Purja – primar PSD în funcție

Teaca: Iustian Muntean – primar PSD în funcție

Telciu: Sever Mureșan – primar ALDE în funcție

Tiha Bârgăului: Vasile Șut – primar PSD în funcție

Uriu: Radu Spermezan (PSD)

Primarul PSD în funcție, Petru Șerban, nu mai candidează

Urmeniș: ? (nestabilit)

Primarul ALDE în funcție, Dumitru Tomșa, va candida din partea PNL

Zagra: Nicolae  Bușcoiu, fiul primarului în funcție Dumitru Bușcoiu

EDITORIAL: Pledoarie pentru proști – sau despre bullyingul la catedră noiembrie 26, 2020 - Rănile produse copiilor provoacă indignarea și revolta întregii societăți doar atunci când lasă urme pe corp. Ne impresionează până la lacrimi vânătăile și urmele de sânge de pe trupurile copiilor noștri, însă rănile sufletului nu ne interesează. Emoțiile și psihicul traumatizat nu există. Iar dacă rănile sunt provocate de un profesor, cu atât mai mult sunt binevenite, copilul e făcut să le îndure, iar umilința trece ușor, nici măcar nu e nevoie de pansament. Judecăm și condamnăm copiii în grup, toți sunt la fel, decretează unii. Sunt obraznici, se înjură între ei, iar asta nu ține de educația primită, ține de ei, doar așa s-au născut, înjurând. Motiv pentru care își merită soarta și cei de la catedră, chemați să îi educe, au tot dreptul să îi umilească. Aveți 5 minute să vorbim despre bullying-ul practicat de profesori? Tocmai avem un caz grav pe tapet.
A murit fostul primar al comunei Șanț, Ioan Szabo. Acesta fusese infectat cu Covid-19 noiembrie 26, 2020 - Fostul primar al comunei Șanț, Ioan Szabo a decedat, astăzi. Acesta reușise să se vindece de Covid-19, după ce petrecuse o bună bucată de vreme în Terapie-Intensivă, în comă indusă.
VIDEO – Noaptea Cercetătorilor Europeni, în premieră, la Bistrița: Ateliere, interviuri cu cercetători de top, experimente noiembrie 26, 2020 - Noaptea Cercetătorilor Europeni, pentru prima dată la Bistrița, aduce publicului  din oraș - începând de mâine - interviuri cu cercetători de top din România, dar și un workshop susținut de Facultatea de Științe Politice în cadrul căruia vor fi prezenți opt cercetători plecați de la Bistrița! Ei își vor prezenta domeniile de cercetare implementate în administrația publică locală – a anunțat Andras Barta – directorul UBB Extensia Bistrița.
Doi medici rezidenți se alătură echipei ATI de la Spitalul Județean noiembrie 26, 2020 - Secția ATI ”suferă” de cea mai mare lipsă de personal. Mai ales pe perioada pandemiei, nevoia de medici e și mai mare. Spitalul Județean Bistrița a solicitat și a primit doi medici rezidenți. Aceștia se vor alătura echipei ATI:
Asociația de părinți a CNLR: „O astfel de ieșire a unui profesor nu face decât să deterioreze grav relația de respect dintre elevi și dascăli” noiembrie 26, 2020 - Într-un comunicat de presă, Asociația de părinți a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița susține că ieșirea profesoarei Daniela Fulga, care a folosit un cuvând vulgar în timpul unui curs online „deteriorează grav relația de respect dintre elevi și dascăli”.
PSD BN: 5 motive cheie pentru care PSD merită votul românilor pe 6 decembrie noiembrie 26, 2020 - PSD susține munca românilor și de aceea vrea să scutească de impozitare veniturile mici prin acordarea de deduceri mai mari. Este o măsură europeană, inteligentă, social-democrată, prin care PSD dă valoare muncii salariaților. 5 motive cheie pentru care PSD merită votul românilor pe 6 decembrie: 
BISTRIȚA: La Palatul Culturii începe azi Festivalul Internațional de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu” noiembrie 26, 2020 - Se împlinesc mâine 135 de ani de la nașterea prozatorului Liviu Rebreanu, considerat creatorul romanului modern în literatura română, dar și 100 de ani de la publicarea romanului Ion. La Palatul Culturii din Bistrița debutează astăzi Festivalul Internațional de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu”. Este vorba despre cea de-a XVI-a ediție a evenimentului, care se va desfășura online în acest an. Ce surprize îi așteaptă pe spectatori:
Oficial- COVID în BN, în ultimele 24 de ore: 222 teste, 99 pozitive, 11 decese și 9 persoane vindecate noiembrie 26, 2020 - Autoritățile au raportat dinamica COVID 19 în ultimele 24 de ore. Din cele 222 de teste efectuate, 99 au fost pozitive. S-au înregistrat 11 decese, iar 9 bistrițeni au fost declarați vindecați. UN nou focar a izbucnit la o casă de bătrâni.
DNA: Percheziții la sediile RAR din Bistrița – Năsăud și alte patru județe, plus capitala! noiembrie 26, 2020 - Procurorii au obținut mandat de percheziție a mai multor instituții publice, firme și domicilii, din Bistrița Năsăud și alte patru județe, plus capitala. Ar fi vorba de infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat.
FOTO: O femeie și un copilaș de 6 ani au fost loviți de o mașină la Poșta Veche noiembrie 26, 2020 - În urmă cu puțin timp, o tânără și copilașul ei de 5 ani au fost loviți de o mașină. Accidentul s-a petrecut în apropiere de Poșta  Veche. Cei doi au fost transportați la spital.
Femeie înecată în râu, între localitățile Tărpiu și Blăjeni noiembrie 26, 2020 - Corpul unei persoane a fost văzut într-un pârâu. Poliția și un echipaj al Ambulanței au fost direcționate spre locul indicat. 
Vine Black Friday la Wawa Fresh Cosmetics! Cremele naturale produse în Bistrița, care au cucerit trei continente, au super prețuri mâine, toată ziua! noiembrie 26, 2020 - La Wawa Fresh Cosmetics totul se face ca la carte! De la producția cremelor din ingrediente și până la ambalajele atent lucrate, ca ale marilor branduri, sau până la ofertele promoționale, care au loc exact la momentul potrivit. Așadar, dacă mâine e  ultima vineri din noiembrie e Black Friday și la Wawa Fresh Cosmetics, ziua în care produsele vor avea cel mai mic preț din an, cu până la 50 la sută! Dacă nu ai descoperit încă produsele Wawa și secretul care le face atât de iubite astăzi, acum e momentul! 
Guvernul liberal va finaliza 3 spitale regionale până în 2024. Ce alte priorități mai are PNL în Programul de Guvernare noiembrie 26, 2020 - Criza sanitară a scos în mod tragic în evidență rezultatele neglijării de către PSD a investițiilor în sistemul sanitar și politizării numirii managementului în spitale: de la stocurile zero de medicamente și echipamente de protecție lăsate de PSD, lipsa spitalelor noi promise ori a secțiilor care să trateze cazurile cele mai grave, până la dezertarea șefilor unor DSP-uri la izbucnirea pandemiei în primăvară. Guvernul liberal va finaliza 3 spitale regionale până în 2024. Ce alte priorități mai are PNL în Programul de Guvernare:
AȘA DA! Peste 20 de pacienți cu COVID 19, în stare gravă, au o șansă la viață datorită medicului Lucian Bobeanu noiembrie 26, 2020 - Și-a dedicat viața salvării oamenilor. Așa că, pune la dispoziție TOT ce are. Infectat și vindecat de COVID 19, medicul Lucian Bobeanu a bifat un record: a donat plasmă de OPT ori. Astfel, peste 20 de pacienți cu COVID 19, aflați în stare gravă, au o șansă în  plus la viață...
VIDEO: O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei! noiembrie 26, 2020 - O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei, sâmbătă, 28 noiembrie. Primarul Valentin Grapini a făcut demersurile necesare pentru o asociere istorică în zonă.
Uite-l pe Pomohaci, nu e Pomohaci! Fostul preot cu probleme penale a fost retras în ultima clipă din show-ul online de 1 Decembrie noiembrie 26, 2020 - Fostul preot Cristian Pomohaci trebuia să susțină parte din concertul extraordinar pregătit de Centrul municipal de cultură, cu ocazia Zilei Naționale. La o zi după ce presa locală a semnalat prezența fostului preot cu probleme penale, acesta a fost retras de pe afiș.
Unul dintre cei mai iubiți preoți de pe Valea Bârgăului a plecat la cer, după o luptă cruntă cu Covid-19 noiembrie 26, 2020 - Aseară s-a stins Dumitru Pugna, unul dintre cei mai iubiți și căutați preoți de pe Valea Bârgăului. Acesta fusese infectat cu Covid-19 și se afla de mai mult timp la Terapie Intensivă. Este al doilea preot de pe Valea Bârgăului care pierde lupta cu Covid-19.
FOTO- VIIȘOARA: Accident cu victimă încarcerată noiembrie 26, 2020 - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați să intervină de dimineață la un accident rutier petrecut în Viișoara. O mașină a părăsit partea carosabilă. Una din cele două victime implicate a rămas încarcerată.
DREPT LA REPLICĂ – Prof. Daniela Fulga: noiembrie 25, 2020 - DREPT LA REPLICĂ – Prof. Daniela Fulga: În data de 24 nov. 2020, în ziarul Bistrițeanul.ro a apărut un articol semnat FLAVIA DANCIU cu titlul: „VIDEO - SCANDALOS: Cum explică o profesoară de la LIVIU elevilor relația dintre fata de împărat și fiul văduvei”. Acest articol are două părți - textul scris propriu-zis și textul audio-vizual ( înregistrarea) de 13 secunde prin care autoarea articolului, FLAVIA DANCIU, își susține afirmațiile despre limbajul meu nepotrivit în timpul unei ore de curs online.
ȘOCANT: Chiriașii i-au devalizat casa! Au luat la plecare inclusiv centrala termică noiembrie 25, 2020 - O bistrițeancă stabilită la Cluj s-a hotărât să-și dea apartamentul din Bistrița în chirie. Doi tinerei ce ”păreau copii timizi, la locul lor”, i-au golit casa de bunuri. Inclusiv centrala termică au scos-o din perete. ”De 15 ani lucrez în imobiliare, dar așa ceva nu am mai văzut!” a povestit Antonela.
SINGURUL spațiu de joacă de pe Grănicerilor, râvnit de Consiliul Județean! La ce îi trebuie: noiembrie 25, 2020 - Consilierii locali vor decide joi dacă vor da Consiliului Județean un teren de pe strada Grănicerilor. Acesta este singurul spațiu de joacă de pe strada cu pricina. Cu toate acestea, administrația locală nu a investit în el. DE CE îl solicită CJ BN:
Aquabis: Fără apă, mâine, 26 noiembrie, în Sângeorz Băi. Probleme, și în Tiha Bârgăului noiembrie 25, 2020 - Se sistează apa potabilă mâine, 26 noiembrie, în Sângeorz Băi - anunță Aquabis. Și locuitorii din Tiha Bârgăului rămân fără apă de astă-seară până mâine: 
VIDEO – Bogdan Ivan Gruia: Câteva soluții simple pentru IMM-urile afectate de pandemie noiembrie 25, 2020 - „Riscăm să transformăm criza sanitară – într-o criză economică, și, mai grav, într-o criză umanitară. S-au pierdut 1.600.000 de locuri de muncă în această perioadă, în România… În Bistrița-Năsăud sunt sute de IMM-uri și companii care au intrat în faliment, care nu mai au cu ce să-și plătească angajații”, a avertizat Bogdan Ivan Gruia - candidat PSD BN la Camera Deputaților. 
VIDEO – Profesoara de la CNLR: Regret tonul folosit și îmi pare rău pentru disconfortul creat profesorilor noiembrie 25, 2020 - Un video cu profesoara de Limba Română de la CNLR a făcut valuri ieri după-masă. În urma înregistrării apărute, conducerea Colegiului și a Inspectoratului Școlar au demarat verificările de rigoare. ”Regret tonul folosit și îmi pare rău pentru disconfortul creat elevilor și profesorilor” a explicat Daniela Fulga.
25 noiembrie: Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Doris Rai: „Oferiți o floare și o îmbrățișare!” noiembrie 25, 2020 - Anual, în 25 noiembrie, se marchează Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Doris Rai își arată susținerea pentru femeile agresate.
La o săptămână de carantină incidența scade în municipiul Bistrița. În ultimele 24 de ore, 105 cazuri pozitive noiembrie 25, 2020 - Avem 5.503 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 105 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Totodată au fost înregistrate 3 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost raportate 9.739 de cazuri noi de infecție.
MAGIE! Nu de sărbători, ci în atelierul băieților de la WRAP AUTO. Mașina ta iese ca nouă din mâinile lor! noiembrie 25, 2020 - Mașina ta face parte din ”familie”. O îngrijești cum știi mai bine și, cu toate eforturile pe care le depui, vine un moment când nu-i mai poți ascunde ”vârsta”. Totuși, nu vrei să renunți la ea! Nicio problemă! Băieții de la WRAP AUTO sunt adevărați magicieni. O duci la ei, iar după o cosmetizare interioară și un polish exterior, mașina ta e ca nouă!
USR-Plus: Salutăm decizia colegilor noștri de a demisiona pentru a nu beneficia de pensie specială noiembrie 25, 2020 - USR-Plus:  Au apărut în mediul public o serie de reacții care converg în aceeași direcție: gestul parlamentarilor USR este nul, fiindcă aceștia își păstrează în fond pensia. Fake news!
Au sosit peste 800 de doze de vaccin antigripal pentru nou-născuți! noiembrie 25, 2020 - În sezonul rece, la nivel național, se oferă doze de vaccin antigripal pentru a fi administrat persoanelor vulnerabile, în primul rând. La Bistrița au ajuns aproape 20.000 de doze și mai trebuie să sosească 10.000. Anul acesta au sosit doze de vaccin antigripal inclusiv pentru nou născuți.
Fost candidat la Primăria Tiha Bârgăului, trimis în judecată. Acesta și-a incendiat casa și pensiunea și și-a înscenat un atac cu arma noiembrie 25, 2020 - În sfârșit, cu un pomelnic de acuzații, fostul candidat la Primăria Tiha Bârgăului, Dănuț Resvanță, a fost trimis în judecată. Printre multele acuzații care i se aduc se numără dare de mită, tentativă de omor, uz de armă. Acesta și-a incendiat o pensiune și o casă pentru a încasa asigurări cu mult umflate și și-a înscenat un atac cu arma.