Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud

Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud

Alianța pentru Bistrița-Năsăud și-a lansat candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie. PSD are 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE  7 și Pro România  4. Candidatul unic la Consiliul Județean: Radu Moldovan.

„Lansare” de candidați atipică, dar conformă cu realitățile zilelor noastre, în sala de spectacole a Palatului Culturii din Bistrița. Cu măști pe fața și păstrând distanțarea fizică, cei trei lideri ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud – Radu Moldovan (PSD), Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro România) au prezentat lista candidaților în cele 56 de localități unde negocierile au fost finalizate.

Pentru comunele Șanț, Josenii Bârgăului, Ciceu Mihăiești, Rebra, Runcu Salvei, Urmeniș și Matei, candidații vor fi anunțați până la jumătatea lunii iulie.

În acest context, președintele Radu Moldovan, liderul de facto al Alianței, a vorbit despre noua alianță, ca o etapă firească a bunei colaborări avute în realizarea proiectelor de investiții conturate în jurul nevoilor reale ale oamenilor prin muncă, unitate, înțelegere și fără a se ține cont de culoarea politică, în județul Bistrița-Năsăud, în ultimii 8 ani.

Așadar, este o alianță clădită în timp! O Alianță a OAMENILOR pentru OAMENI. A celor ce s-au zbătut să dezvolte comunități. A celor care și-au dat cu adevărat interesul pentru rezolvarea problemelor și a celor care AU FĂCUT proiecte utile în locurile pe care le au în grijă. O Alianță a faptelor, funcțională, care era păcat să nu se concretizeze și să nu continue!  Noi am înțeles că nu există putere mai mare ca aceea de a face bine oamenilor, de a aduce satele mai aproape de orașe prin dezvoltarea concretă a tuturor comunităților”, a spus Radu Moldovan.

Radu Moldovan a reconfirmat faptul că e vorba de un ultim mandat la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Unul din obiectivele importante este cel al introducerii gazului metan în comunele unde acesta este absolut necesar.

Conform listei prezentate de Alianța pentru Bistrița-Năsăud, PSD vine cu 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE cu 7 și Pro România cu 4.

Noi, PSD BN, ALDE BN și Pro România BN, am realizat că dincolo de o viziune și o strategie coerentă pentru dezvoltarea comunităților, oamenii au nevoie de oameni care să se alieze PENTRU, nu împotriva a ceva! Mulțumesc colegilor mei, liderii partidelor care ne-am dat mâna, și tuturor candidaților la alegerile locale, din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud, pentru maturitatea politică și dorința de a continua munca”, a mai spus Radu Moldovan.

Candidații Alianței pentru Bistrița-Năsăud, la Alegerile locale din 27 septembrie 

Consiliul Județean: Radu Moldovan – președinte PSD în funcție

Bistrița: Cristian Niculae – viceprimar PSD în funcție

Beclean: Nicolae Moldovan – primar PSD în funcție

Năsăud: Mircea Romocea – primar PSD în funcție

Sângeorz-Băi: Daniel Suciu – deputat PSD

Bistrița Bârgăului: Vasile Laba – primar PSD în funcție

Braniștea: Cornel Săsărman – viceprimar PSD în funcție

Budacu de Jos: Florin Simionca – primar PSD în funcție

Budești: Vasile Codrea – primar PSD în funcție

Căianu Mic: Paul Știr – primar PSD în funcție

Cetate: Daniel Moldovan (PSD), fost primar

Primarul PSD în funcție, Lucian Tarniță, va candida din partea PMP

Ciceu Giurgești: Vasile Iuga – primar PSD în funcție

Ciceu Mihăiești: ? (nestabilit)

(Valentin Mureșan – primar PSD în funcție)

Chiochiș: Vlăduț Pop (PSD)

Chiuza: Grigore Bradea – primar PSD în funcție

Coșbuc: Ioan Pavelea (PSD) – primar în funcție din partea PNL

Dumitra: Gheorghe Bălăjan – primar ALDE în funcție

Dumitrița: Ilie Uchrenciuc – primar PSD în funcție

Feldru: Ioan Opriș (PSD)

Galații Bistriței: Vasile Vermeșan – viceprimar PSD în funcție

Primarul PSD în funcție, Vasile Găurean, nu mai candidează

Ilva Mare: Alexandru Anca – primar în funcție din partea PNL

Ilva Mică: Aurel Horea – primar PSD în funcție

Josenii Bârgăului: ? (nestabilit)

(Nicolae Vrâncean – primar PSD în funcție)

Lechința: Romeo Florian – primar PSD în funcție

Leșu: Ioan Pop – primar PSD în funcție

Livezile: Traian Simionca – primar ALDE în funcție

Lunca Ilvei: Marian Gruștor (Pro România)

Maieru: Vasile Borș – primar PSD în funcție

Matei: ? (nestabilit)

Măgura Ilvei: Valer Avram – primar PSD în funcție

Mărișelu: Horea Petruț – primar PSD în funcție

Miceștii de Câmpie: Nicolaie Beldean (Pro România)

Milaș: Iosif Gabor – primar PSD în funcție

Monor: Ioan Cira – primar PSD în funcție

Negrilești: Dumitru Costin (PSD) – primar în funcție din partea PNL

Nimigea: Mircea Runcan – primar PSD în funcție

Nușeni: Balint Laszlo (Pro România)

Parva: Ioan Strugari – primar PSD în funcție

Petru Rareș: Vasile Cocos – primar PSD în funcție

Poiana Ilvei: Ioan Scridonesi – primar PSD în funcție

Prundu Bârgăului: Doru Crișan – primar PSD în funcție

Rebra: ? (nestabilit)

(Ștefan Danci – primar PSD în funcție)

Rebrișoara: Nicu Moldovan (PSD)

Rodna: Valentin Grapini – primar PSD în funcție

Romuli: Ioan Monița – primar ALDE în funcție

Runcu Salvei: ? (nestabilit)

Salva: Gheorghe Onul – primar PSD în funcție

Sânmihaiu de Câmpie: Ioan Mate – primar ALDE în funcție

Silivașu de Câmpie: Ioan Cămărășan – primar ALDE în funcție

Spermezeu: Viorel Cristea (Pro România)

Șanț: ? (nestabilit)

Șieu: Ionuț Cifor – primar ALDE în funcție

Șieu Măgheruș: Ioan Hojdea (PSD)

Șieu Odorhei: Sorin Sfintean – primar PSD în funcție

Șieuț: Mihai Ivan (PSD)

Șintereag: Ioan Bob – primar PSD în funcție

Târlișua: Vlăduț Purja – primar PSD în funcție

Teaca: Iustian Muntean – primar PSD în funcție

Telciu: Sever Mureșan – primar ALDE în funcție

Tiha Bârgăului: Vasile Șut – primar PSD în funcție

Uriu: Radu Spermezan (PSD)

Primarul PSD în funcție, Petru Șerban, nu mai candidează

Urmeniș: ? (nestabilit)

Primarul ALDE în funcție, Dumitru Tomșa, va candida din partea PNL

Zagra: Nicolae  Bușcoiu, fiul primarului în funcție Dumitru Bușcoiu

VIDEO: Gavril Mureșan, directorul Electroplast, despre calitatea care poate salva vieți. Sau care, ignorată, provoacă adevărate catastrofe august 9, 2020 - Încă nu înțelegem pe deplin, dar calitatea unui produs ne poate salva viața. La fel cum, ignorată, ea generează adevărate tragedii sau catastrofe. „Știu un supermarket foarte mare în Bistrița – complet în neregulă. Am o deformație profesională: mă uit peste tot după cabluri. Tot ce este în interior acolo este absolut în neregulă. Doamne ferește de un incendiu înăuntru!”
EXTRA: Primarul și soția sa, la cel mai important concurs de alergare montană din România! august 9, 2020 - Și primarul – dar și soția sa – au participat ieri la cel mai important concurs de alergare montană din România! „E frumos să concurezi în familie...!” Cine a ajuns pe podium:
Aquabis: Patru localități fără apă potabilă, astăzi în Bistrița-Năsăud august 9, 2020 - Patru localități din Bistrița-Năsăud au rămas fără apă, potabilă de azi noapte – anunță Aquabis.
Horea Petruț, primar în Mărișelu: Este o problemă sensibilă. Dar toți copiii și profesorii vor primi tablete august 8, 2020 - „Voi fi foarte implicat în această problemă. Chiar dacă achiziția acestor tablete nu va fi probabil realizată chiar la începutul anului școlar. Prefer să iau ceva de calitate, decât să iau ceva care să nu fie benefic pentru copii...”, a spus primarul Horea Petruț.
Tinerii fără job pot primi 25.000 de euro pentru a-și pune pe picioare o afacere august 8, 2020 - Ministrul Fondurilor Europene va împărți 42 de milioane de euro pentru tinerii între 16 și 29 de ani, care nu au job. Aceștia vor primi 25.000 de euro să își pună pe picioare o afacere. Bistrița-Năsăud, printre județele eligibile.
S-au dus după apă și au furat aproape 35.000 de lei din casa unui bătrân de 90 de ani august 8, 2020 - Un bătrân de 90 de ani din Dumitrița a fost lăsat fără aproximativ 35.000 de lei. Patru tinere l-au vizitat pe bărbat sub pretextul că au nevoie de apă. După ce s-au văzut în ograda bătrânului, hoațele au început să cotrobăie după bani. Polițiștii le-au prins la scurt timp, iar banii au fost recuperați. UPDATE: Aceleași tinere au furat și din casa unei femei din Ragla.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 14 persoane vindecate. 5 bistrițeni, reconfirmați pozitiv august 8, 2020 - Avem 955 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 14 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de infecție.
FOTO/VIDEO – Un invitat de onoare, azi, la Bistrița. Cum puteți scrie și voi istorie, contribuind la însănătoșirea lui august 8, 2020 - A fost o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira – băiatul de doar 13 ani din Năsăud care suferă de tetrapareză spastică – a venit la Bistrița. Aveți și voi onoarea să scrieți istorie, contribuind la însănătoșirea lui:
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă rece astăzi. Probleme, în Simionești și Monariu august 8, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne astăzi, 8 august 2020, fără apă rece - anunță Aquabis. Probleme au apărut de asemenea și în Simionești și Monariu.
O întâlnire cu totul specială, azi, la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud: Robert Gira poate fi salvat august 8, 2020 - Aveți parte de o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira, băiatul de doar 13 ani din Năsăud, ar putea fi salvat cu ajutorul tău:
WONDERLAND: Să se pupe mirii! PNL și PSD adică… august 7, 2020 - Precampania electorală pentru Primăria Bistrița se desfășoară sub semnul taurului. Al lui Titi de la discotecă dacă vreți... Acel individ refuzat la dans de o doamnă și care își reîncarcă orgoliul rănit într-o prietenie de conjunctură cu un alt bărbat.
Camătă „în familie”: au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani la dobânzi colosale. Ce se întâmpla cu cei care refuzau plata? august 7, 2020 - Patru persoane, rude între ele, au fost trimise în judecată pentru camătă. Aceste au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani, dobânda practicată fiind colosală. Cum erau convinși să plătească cei care refuzau:
L-AȚI VĂZUT?! Polițiștii caută un bărbat plecat de acasă de la finalul lunii iulie august 7, 2020 - Poliţiştii din Bistrița-Năsăud caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.
Adolescentul care a ars de viu un bărbat într-o fabrică din Coșbuc, în fața judecătorilor august 7, 2020 - Adolescentul care în urmă cu doi ani a ars de viu un bărbat de 61 de ani chiar la locul său de muncă, o fabrică de prelucrare a lemnului din Coșbuc a fost trimis în judecată, pentru omor calificat. Ce riscă :
A făcut accident în timp ce conducea fără permis un moped neînmatriculat și s-a ales cu dosar penal august 7, 2020 - Un accident a avut loc în jurul amiezii în Bistrița. Un moped a intrat în coliziune cu o mașină parcată. De vină a fost șoferul mopedului neînmatriculat care nu are permis de conducere. Polițiștii i-au făcut dosar penal.
Pedofilul din Bistrița care și-a batjocorit copiii are antecedente penale. Bărbatul a înșelat mai mulți bistrițeni august 7, 2020 - Bărbatul de 37 de ani din Bistrița care a fost trimis în judecată după ce și-a batjocorit copiii nu este străin  de problemele cu legea. Acesta a fost acuzat de înșelăciune.
Iubitor de natură, bătut măr de braconieri, lângă râul Șieu august 7, 2020 - Un bistrițean de 37 de ani a fost bătut măr de doi braconieri în urmă cu două zile, pe malul râului Șieu, pe raza localității Șieu Odorhei. Se pare că bărbatul, care este un mare iubitor de natură, este internat la Clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-facială din Cluj-Napoca.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 13 persoane vindecate august 7, 2020 - Avem 941 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.378 de cazuri noi de infecție.
Un bistrițean s-a îndrăgostit de o tinerică pe Facebook, iar când nu a vrut să transforme idila în realitate a amenințat-o august 7, 2020 - Un bărbat de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a hărțuit și amenințat o tânără pe Facebook. Aceasta nu ar fi vrut să se întâlnească cu bărbatul...
FOTO. Lucrări de importanță majoră pentru Mărișelu: „O investiție serioasă. Un proiect extraordinar pentru comunitate” august 7, 2020 - Administrația din Mărișelu a depus recent trei proiecte de importanță majoră pentru comunitate. Ele se derulează prin Compania Națională de Investiții. Este vorba despre înființarea unui dispensar uman în Mărișelu, despre reabilitarea Căminului Cultural, și - cel mai important - modernizarea rutieră:
Electroplast: Îngrijorări, stres, multe nopți nedormite iar după aproape 30 de ani – o companie de succes! „Nimic nu se face fără oameni” august 7, 2020 - Cum a început o afacere de succes așa cum este Electroplast? Cu multe îngrijorări și nopți nedormite, cu pasiune, curaj și grijă față de oamenii companiei. Gavril Mureșan, directorul general Electroplast Bistrița, susține că nimic nu se face fără oameni. „Avem unul dintre cele mai frumoase colective care există în județ, cu care mă mândresc foarte tare…!”
Evaluarea instituțiilor și a funcționarilor a ajuns la final! AFLĂ care sunt instituțiile performante și cele din categoria „AȘA NU”: august 7, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a subliniat în repetate rânduri că dorește o mai bună colaborare între cetățeni și instituțiile publice. Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, acesta a pus la dispoziția cetățenilor chestionare de evaluare a funcționarilor. Testul a ajuns la final. VEZI care sunt instituțiile fruntașe și cine a rămas „repetent”:
Cum încearcă să profite de UPU cei care merg în concediu și vor test Covid gratuit? Metoda NU funcționează la Bistrița august 7, 2020 - Mai mulți manageri de spitale din țară au început să se plângă că cei care vor să plece în concediu și au nevoie de teste Covid negative încearcă să fenteze sistemul și să nu mai plătească pentru efectuarea lor. Se folosesc de UPU, unde „mimează” simptome de Covid și au parte de testare gratuită. Metoda NU funcționează și la Bistrița!
O localitate din Bistrița-Năsăud, la un pas să fie băgată în carantină august 6, 2020 - O localitate din județul nostru a fost la un pas de a fi carantinată. Totul s-a datorat faptului că numărul cazurile pozitive de infecție cu COVID-19 din localitate s-a apropiat de cifra stabilită de autorități pentru care se instituie carantina.
RAAL, „curtată” de o firmă din Asia. Japonezii își doresc să investească în compania bistrițeană august 6, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a anunțat demisia. Dolha a trecut în revistă cele mai importante măsuri care s-au luat în scurta perioadă în care a fost prefect. Acesta a amintit de disponibilizările care urmau să aibă loc la RAAL și a oferit o informație surprinzătoare. O mare companie japoneză își dorește să investească în RAAL, iar păstrarea celor 800 de angajați este o condiție esențială.
Încă o stațiune turistică de interes local, în județul nostru…?! august 6, 2020 - „Ne propunem, în noua strategie de dezvoltare, să declarăm localitatea noastră în stațiune turistică de interes local! Avem în zonă obiective turistice, iar unii dintre localnici și-au dezvoltat agro-pensiuni, pe fonduri europene...”
VIDEO. Dan Dumitru Ciobănică: Să redăm bistrițenilor acest loc util și frumos! august 6, 2020 - Candidatul Verzilor la Primăria Bistrița, Dan Dumitru Ciobănică, propune o soluție care să rezolve problema poluării în oraș:  Stația de asfalt construită în anii 80 pe strada Victor Babeș este amplasată și în anul de grație 2020 între blocurile si casele bistrițenilor!
ȘOCANT! Un bistrițean și-a drogat și violat băiețelul în vârstă de 6 ani. Celălalt copil de 7 ani a asistat la scene august 6, 2020 - Un bistrițean stabilit în localitatea clujeană Florești și-a drogat și violat fiul de 6 ani. Totul s-a petrecut în prezența celuilalt băiat de 7 ani al individului. Ulterior, imaginile cu faptele sale erau trimise altor pedofili.
Trei firme au ajutat persoane din tot județul să obțină indemnizații substanțiale pentru creșterea copilului. Cum funcționa sistemul: august 6, 2020 - Polițiștii au ajuns la 3 societăți comerciale, care au înregistrat fictiv salarii la mai multe persoane, pentru ca acestea să beneficieze ulterior de indemnizație de creștere a copilului. Unele persoane încasau lunar și 2.000 de euro.
Bistrița-Năsăud: 6 cazuri pozitive, printre care un medic, 18 persoane vindecate și 4 decese august 6, 2020 - Avem 927 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șase bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 18 de persoane au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, s-au înregistrat și patru decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.345 de cazuri noi de infecție.