23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Radu Moldovan: „Vasile Dâncu a refuzat să preia conducerea PSD”

În Partidul Social Democrat au reînceput jocurile de culise, odată cu apropierea alegerii unei noi conduceri care să ducă partidul în alegerile locale și parlamentare din 2020. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a explicat într-o emisiune Bistrițeanul LIVE de ce nu a acceptat Vasile Dâncu să preia conducerea partidului. Dâncu va ocupa o altă funcție-cheie din PSD.

Partidul Social Democrat acordă din nou o atenție deosebită jocurilor de culise. Conducerea provizorie a partidului trebuie să organizeze un Congres pentru alegerea unei conduceri legitime a PSD, care să ducă partidul în alegerile locale și parlamentare din 2020.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost prezent aseară într-o emisiune Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre problemele PSD de la nivel national. A admis că partidul din care face parte este în opoziție pentru că asta merită, întrucât a făcut lucruri care nu aveau legătură cu agenda.

„Referitor la PSD-ul mare, eu mi-am exprimat niște opinii pe care o să le susțin până la capăt. Îmi doresc ca PSD-ul să se reformeze. Îmi doresc ca intelectualitatea să revină alături de un partid de stânga și în funcțiile de conducere într-un partid de stânga. Peste tot în lumea civilizată, intelectualii sunt de stânga, tinerii sunt de stânga. La noi e invers. PSD a reușit să facă greșelile necesare să ne îndepărteze și intelectualii și tinerii. Este obligatoriu ca acest partid să se reformeze. Sută la sută o să pun umărul la asta. Am făcut-o public, am intrat în multe conflicte cu colegii mei”, a spus Radu Moldovan.

Reproșuri și replici dure…

Vă reamintim că anul trecut, la întâlnirea PSD de la Neptun, tensiunile din partid au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan, care a avut reproșuri și replici dure la adresa fostului premier – Viorica Dăncilă. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti AICI:

În ceea ce privește viitoarea conducere a PSD, președintele CJ BN, a spus că l-a propus ca președinte al partidului pe Vasile Dâncu. Însă acesta a refuzat invitația și va ocupa o altă funcție-cheie din partid.

„Eu l-am propus de domnul Dâncu președinte al PSD și nu a vrut. A fost vorba ca domnul Dâncu să accepte candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Am reușit să îmi conving colegii. Nu a fost deloc ușor să modificăm statutul – președintele Cosiliului Național să fie ales de către Congres și să aibă greutatea de putere necesară. El să redevină o zonă din care partidul atunci când are nevoie să își poată alege specialiștii.

Vasile Dîncu este un intelectual de stânga recunoscut, un profesor universitar foarte valoros, un sociolog foarte bun.  Le-am spus colegilor mei că vreau ca Vasile Dâncu să facă din Consiliul Național o pepinieră de resursă umană pentru PSD. Ne dorim să reînființăm Institutul Social Democrat (n.r. o școală autorizată de Ministerul Educației, finanțată de PSD, care organizează studii la nivel de masterat și alte cursuri de specialitate) unde profesori renumiți de sociologie pot pregăti tineri pentru politică. E nevoie să ai o bază de selecție. (…)

Cred că Vasile Dâncu trebuie să se regăsească într-o asemenea funcție de conducere în prima linie și cu decizie. Președintele Consiliului Național este imediat a doua funcție din partid. Vasile Dâncu nu vrea să candideze ca președinte al PSD. Din considerente personale, Vasile Dâncu a spus că nu este interesat de un astfel de lucru. Eu mă bucur foarte tare că am reușit să îl conving să meargă pe această linie”, a  explicat Radu Moldovan.

Dacă ați ratat emisiunea Bistrițeanul LIVE sau vreți să revedeți declarațiile președintelui CJ BN, puteți viziona emisiunea mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/717318672392204/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...