-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

Stresul puternic lasă mamele din Ucraina care alăptează fără lapte. Tășuleasa Social duce în mijlocul războiului o tonă de lapte praf

Tășuleasa Social se pregătește să ducă în Ucraina al 19-lea camion umanitar pentru cei care nu au reușit să fugă din calea războiului. Printre bunurile care ajung în mijlocul războiului se numără și o tonă de lapte praf, pentru mamele care nu pot alăpta sau care au rămas fără lapte matern din cauza stresului.

La scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina, Asociația Tășuleasa Social a pus pe picioare un „humanity hub” destinat ucrainenilor care n-au reușit să fugă din țară. Proiectul este susținut de Johanniter-Unfall-Hilfe, care este și în spatele acțiunii „camionul de Crăciun”, dar și de Banca Transilvania și Îndemânarea Construct.

În acest moment, pe drum spre Ucraina este cel de-al 19-lea camion pregătit de Tășuleasa Social. În acesta se află și o tonă de lapte praf, pentru proaspetele mame rămase în Ucraina care nu pot să alăpteze sau și-au pierdut laptele matern din cauza stresului extrem.

„Când toată lumea din Ucraina punea laptele praf pe lista de lucruri de primă necesitate, noi am pus asta pe seama faptului că milioane de mame erau plecate la drum cu copiii lor pentru a fugi din calea ororilor din războiul care se petrece acum acolo. Stresul inimaginabil prin care trec mamele în asemenea situații duce uneori la pierderea temporară a laptelu matern. V-am mai povestit de comunitatea din Ergersheim, care au făcut multe lucruri grozave pentru oamenii greu încercați în aceste momente. De această dată au făcut rost de o tonă de lapte praf, care acum este împachetat și deja pe drum spre Ucraina prin al 19-lea camion umanitar încărcat de la hubul nostru”, spun cei de la Tășuleasa Social.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.