11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

STUDIU: România poate atinge în scurt timp pragul de un milion de infectări cu COVID-19. Bistrița-Năsăud se află printre județele galbene

Un studiu privind creșterea cazurilor de infectare cu COVID-19 efectuat de o firmă privată, arată un scenariu sumbru pentru România dacă nu se respectă regulile de prevenire a infectării. Studiul a fost transmis autorităților de la București și atrage atenția asupra distanțării fizice. Bistrița-Năsăud se află printre județele în care distanțarea fizică este scăzută.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește alarmant în România. Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută. Până astăzi, 20 iulie 2020, la nivel național au fost înregistrate 38.139 de cazuri de infecție cu coronavirus.

Avantera, o companie privată, a făcut un studiu care arată că avem o creştere supraexponenţială a cazurilor de coronavirus în România, din cauza lipsei distanțării fizice.

Prognoza efectuată a fost transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și prezentată la Digi24.

Potrivit cifrelor, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în documentul furnizat CNSU.

În aceste condiții, autorii prognozei spun că România ar putea reintra în Starea de Urgență între 1 și 3 august 2020.

În studiul efectuat de Avantera care poate fi consultat AICI, județul Bistrița-Năsăud face parte din categoria județelor galbene. Acest lucru semnifică faptul că autoritățile ar trebui să acorde atenție sporită în ceea ce privește combaterea răspândirii COVID-19.

De asemenea, în documentul amintit anterior se face referire la județul nostru și la creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Această creștere este favorizată de nerespectarea distanțării fizice.

Totodată, în cel mai pesimist scenariu, dacă se menține actualul indice de distanțare socială, la finalul lunii septembrie, România va depăși un milion de cazuri.

Sursa @ Digi 24

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...