11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au:

Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.

În urmă cu câteva zile, strănepotul scriitorului Bram Stoker a participat la o expediție în comuna Panaci din județul Suceava, în încercarea de a găsi locul unde Bram Stoker și-a imaginat castelul lui Dracula.

Potrivit ziardesuceava.ro, locația descrisă în roman ar fi fost identificată la 2.300 de metri, în Munții Călimani, în apropiere de Vârful Izvor. Acolo a fost montată și o plachetă.

„Bram a fost un om foarte precis, și-a folosit imaginația, dar și-a luat notițe foarte precise, a citit hărți pe care le-a găsit în biblioteci și a văzut că aici (n.r. Munții Călimani) trebuie să fie (n.r. Castelul Dracula). Cred că principala atracție a fost localizarea zonei vulcanice și superstițiile pe care le avea”, a declarat Dacre Stoker, pentru Ziardesuceava.ro

Un antreprenor și proprietar de pensiune din Suceava, care a și organizat evenimentul de marcare a zonei unde ar fi fost castelul lui Dracula, vrea să profite de acest mit. Pe viitor, Liviu Bazarcă vrea să ducă turiștii pe traseu cu caleașca trasă de cai și călare.

„Am luat la colindat Muntele Călimani și după coordonate, după GPS, după toate cele, cu ajutorul rangerilor de la Parcul Național am descoperit locația, ruinele Castelului Dracula”, a precizat antreprenorul.

Aceleași planuri le are și directorul Parcului Național Călimani, care se gândește la un traseu tematic. Parcul Național Călimani se întinde pe 4 județe: Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud.

FOTO: Ziardesuceava,ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...