16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Sunete de război, pe Valea Bârgăului: Se trage cu muniție specifică!

Periodic, în poligonul din Tiha Bârgăului, se execută trageri cu muniție de război. Timp de două zile, sunete de război se vor auzi pe Valea Bârgăului. Populația e rugată să NU se deplaseze în zonă.

Militarii se antrenează, deseori, în poligonul I.T.A.I. din Tiha Bârgăului. Acolo se trage cu muniție de război.

Atunci când au loc astfel de exerciții, locuitorii dinb zonă sunt avertizați cu privire la sunetele care vor acoperi zona.

Totodată, atât oamenii cât și animalele ar fi bine să stea deoparte de perimetrul poligonului.

Primarul comunei Tiha Bârgăului a anunțat că de azi, timp de două zile, în intervalul 09.00 – 16.00, sunetele de război vor răsuna pe Valea Bârgăului.

Astfel de trageri au mai avut loc și în perioada 2 -5 mai 2022 și 16 – 17 februarie 2022. În 2021 au avut loc astfel de trageri doar în 1 și 20 aprilie, timp de câteva ore.

O parte a militarilor bistrițeni se află în aceste zile la Wind Spring 22, unde se antrenează pe un câmp de luptă modern.

1500 de militari și peste 300 de vehicule de la Brigada Mecanizată Grigore Bălan, instrucție pentru câmpul de luptă modern

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.