21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

1500 de militari și peste 300 de vehicule de la Brigada Mecanizată Grigore Bălan, instrucție pentru câmpul de luptă modern

Aproximativ 1500 de soldați ai Brigăzii 81 Mecanizată „Grigore Bălan” din Bistrița și peste 300 de mijloace tehnice participă la o instrucție pentru câmpul de luptă modern.

Soldații și vehiculele militare din cadrul instructajului de la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu își perfecționează deprinderile în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor la nivelul comandamentelor unităților brigăzii cât și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

Wind Spring 22 se desfășoară în perioada 6-24 iunie. Acțiunea s-a desfășurat în prezența comandantului Centrului Național de Instruire Întrunită ,,Getica”, colonel loan Marian Cristurean și a comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonel Cornel Traian Scurt, conform unui comunicat al Brigăzii.

„Astăzi, 6 iunie, în poligonul din localitatea Cincu a avut loc festivitatea de deschidere a exercițiului ,,Wind Spring 22”. Această activitate a fost desfășurată în prezența comandantului Centrului Național de Instruire Întrunită ,,Getica”, colonel loan Marian Cristurean și a comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonel Cornel Traian Scurt, care cu acest prilej a subliniat faptul că are încredere că militarii brigăzii vor da masura calitaților lor și totodată a cerut tuturor celor implicați în exercițiu să depună efortul necesar astfel încât la finalul exercițiului rezultatele să fie ,,𝗙𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗲”.”, a transmis Brigada 81 Mecanizată Grigore Bălan.

Pregătirile intensive pe care le desfășoară toate trupele militare românești se datorează și conflictului de la granița de Nord, dintre Rusia și Ucraina. Reamintim faptul că în luna februarie, Rusia a invadat teritoriul Ucrainei, destailizând porturi, localități, atacând diferite puncte strategice. Din acel moment, România a devenit a doua destinație pentru refugiații ucraineni.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...