25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Sunt peste 30 de deținuți bistrițeni infectați cu COVID! Aceștia au fost transferați la București!

Reprezentanții Penitenciarului Bistrița au informat că sunt peste 30 de deținuți infectați cu COVID. Aceștia au fost transferați la București, la Penitenciarul – spital Jilava.

Autoritățile județene anunțau ieri 20 de deținuți ai Penitenciarului Bistrița, infectați cu noul tip de coronavirus.

Covid-19 a ajuns și-n penitenciar! 20 de deținuți testați pozitiv

În urma testării celorlalți contacți ai deținuților depistați pozitiv, au mai fost găsiți alți 11 deținuți cu COVID.

Astfel, numărul total al celor infectați ajunge la 31 de deținuți.

La fel ca și data trecută, când au mai fost deținuți infectați cu COVID, și aceștia au fost transferați la București, la Penitenciarul Spital Jilava.

Comunicatul OFICIAL al reprezentanților penitenciarului Bistrița:

 

Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, și a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăți, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri ușoare sau medii de îmbolnăvire.

În prezent, la nivelul unității se aplică măsuri specifice de intervenție, cu precădere pe linia monitorizării stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate și a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

Administrația locului de deținere menține o legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, implementează măsurile recomandate și întreprinde toate demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

De asemenea, prin activități permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât și a aparținătorilor, se asigură transparența în modul de gestionare a situației epidemiologice actuale și un climat carceral echilibrat.

Comisar șef de poliție penitenciară Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...