23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Sunt peste 30 de deținuți bistrițeni infectați cu COVID! Aceștia au fost transferați la București!

Reprezentanții Penitenciarului Bistrița au informat că sunt peste 30 de deținuți infectați cu COVID. Aceștia au fost transferați la București, la Penitenciarul – spital Jilava.

Autoritățile județene anunțau ieri 20 de deținuți ai Penitenciarului Bistrița, infectați cu noul tip de coronavirus.

Covid-19 a ajuns și-n penitenciar! 20 de deținuți testați pozitiv

În urma testării celorlalți contacți ai deținuților depistați pozitiv, au mai fost găsiți alți 11 deținuți cu COVID.

Astfel, numărul total al celor infectați ajunge la 31 de deținuți.

La fel ca și data trecută, când au mai fost deținuți infectați cu COVID, și aceștia au fost transferați la București, la Penitenciarul Spital Jilava.

Comunicatul OFICIAL al reprezentanților penitenciarului Bistrița:

 

Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, și a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăți, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri ușoare sau medii de îmbolnăvire.

În prezent, la nivelul unității se aplică măsuri specifice de intervenție, cu precădere pe linia monitorizării stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate și a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

Administrația locului de deținere menține o legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, implementează măsurile recomandate și întreprinde toate demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

De asemenea, prin activități permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât și a aparținătorilor, se asigură transparența în modul de gestionare a situației epidemiologice actuale și un climat carceral echilibrat.

Comisar șef de poliție penitenciară Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...