23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

VIDEO: Legea achizițiilor publice se va simplifica în curând, promite deputatul Daniel Suciu! „Este extrem de important”

În maxim două săptămâni, deputatul PSD BN Daniel Suciu vrea să finalizeze proiectul referitor la simplificarea legii achizițiilor publice. „Este un deziderat pe care l-am promis și mi l-am asumat.”

„Este un deziderat pe care l-am promis și mi l-am asumat. Chiar dacă unora li se pare că nu ar fi ceva foarte important, foarte mulți dintre cei implicați în administrația publică se lovesc de blocaje în achizițiile publice”, a preciza deputatul Daniel Suciu.

Acesta a recunoscut că a sesizat și faptul că există o preocupare pentru schimbarea acestei legi și printre cei de la guvernare.

Susțin fără rezerve o modificare radicală. Pentru că altfel, oricâte miliarde de euro vom avea la dispoziție, nu vom a capacitatea să le cheltuim, tocmai din tradiționala birocrație românească și tradiționalele piedici pe care noi le punem noi înșine…”, a mai spus Daniel Suciu.

Nu există primar în această țară, inclusiv în Bistrița-Năsăud, care să nu reclame același lucru, admite politicianul. 

Deputatul a povestit că în vremea în care a fost ministru, a participat la foarte multe întâlniri cu primarii din județ, dar și din țară. La fiecare întâlnire s-a ridicat problema achizițiilor publice, primarii exprimându-și nemulțumirea în legătură cu această lege.

Daniel Suciu a explicat că era pregătise, împreună cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, un proiect de ordonanță de urgență pentru a mări garanția. Proiectul comun prevedea și interdicția ca – dacă depui contestații doar de dragul de a te afla în treabă și pierzi și în Instanța Civilă și la CNSC – trei ani de zile să nu mai ai dreptul să faci nicio ofertă și nici să participi la vreo licitație cu bani publici.

Pregătisem proiectul, însă tot atunci a fost prima oară când am vrut să dau cu un ministru de perete, dar sper că dacă n-am reușit prin ordonanța de urgență, să reușim prin inițiativă legislativă. Este extrem de important…”, a concluzionat Daniel Suciu.

Alte detalii referitoare la activitatea parlamentară a deputatului Daniel Suciu puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/bbn1WQ1ZslA” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: