8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

VIDEO: Legea achizițiilor publice se va simplifica în curând, promite deputatul Daniel Suciu! „Este extrem de important”

În maxim două săptămâni, deputatul PSD BN Daniel Suciu vrea să finalizeze proiectul referitor la simplificarea legii achizițiilor publice. „Este un deziderat pe care l-am promis și mi l-am asumat.”

„Este un deziderat pe care l-am promis și mi l-am asumat. Chiar dacă unora li se pare că nu ar fi ceva foarte important, foarte mulți dintre cei implicați în administrația publică se lovesc de blocaje în achizițiile publice”, a preciza deputatul Daniel Suciu.

Acesta a recunoscut că a sesizat și faptul că există o preocupare pentru schimbarea acestei legi și printre cei de la guvernare.

Susțin fără rezerve o modificare radicală. Pentru că altfel, oricâte miliarde de euro vom avea la dispoziție, nu vom a capacitatea să le cheltuim, tocmai din tradiționala birocrație românească și tradiționalele piedici pe care noi le punem noi înșine…”, a mai spus Daniel Suciu.

Nu există primar în această țară, inclusiv în Bistrița-Năsăud, care să nu reclame același lucru, admite politicianul. 

Deputatul a povestit că în vremea în care a fost ministru, a participat la foarte multe întâlniri cu primarii din județ, dar și din țară. La fiecare întâlnire s-a ridicat problema achizițiilor publice, primarii exprimându-și nemulțumirea în legătură cu această lege.

Daniel Suciu a explicat că era pregătise, împreună cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, un proiect de ordonanță de urgență pentru a mări garanția. Proiectul comun prevedea și interdicția ca – dacă depui contestații doar de dragul de a te afla în treabă și pierzi și în Instanța Civilă și la CNSC – trei ani de zile să nu mai ai dreptul să faci nicio ofertă și nici să participi la vreo licitație cu bani publici.

Pregătisem proiectul, însă tot atunci a fost prima oară când am vrut să dau cu un ministru de perete, dar sper că dacă n-am reușit prin ordonanța de urgență, să reușim prin inițiativă legislativă. Este extrem de important…”, a concluzionat Daniel Suciu.

Alte detalii referitoare la activitatea parlamentară a deputatului Daniel Suciu puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/bbn1WQ1ZslA” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.