11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Sunteți curioși cum arată Castelul Teleki și care îi e povestea? Sâmbătă va avea porțile deschise

Castelul Teleki din Posmuș își dezvăluie povestea odată cu Semimaratonul Mocăniței ce va avea loc sâmbătă, 2 octombrie 2021. Competiția vine la pachet cu surprizele privind poveștile oamenilor și ale locurilor din zona în care se va desfășura.

Startul concurenților se va da la ora 10.00. Apoi, la un tur exterior al castelului  și la un punct de belvedere veți putea admira  de aproape Castelul Teleki de la Posmuș  și să-i ascultați povestea.

Veți putea participa la un tur ghidat. În exteriorul castelului ridicat acum 285 de ani vă așteaptă cel mai în vârstă locuitor al Posmușului – stejarul – care anul acesta a împlinit 615 ani.

Va fi un tur în care veți descoperi detalii istorice, dar și diferite aspecte tehnice ce țin de reabilitarea Castelului Teleki.   Casa Domnițelor, locul unde s-au născut tinerele grofoaie ale familiei Teleki,   unde se primeau oaspeții grofului  și situl arhelogic descoperit la Castel sunt suficiente motive să vă deplasați la Posmuș..

Totodată Gara Teaca,  una dintre cele mai frumoase investiții din Poarta Transilvaniei așteaptă să fie descoperită, odată cu sărbătoarea câștigătorilor Semimaratonului Mocăniței.

Mai multe despre Semimaratonul Mocăniței, puteți găsi aici:

Hai și tu la Semimaratonul Mocăniței! Ai șanse să descoperi oameni și peisaje de vis

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...