14.1 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Sunteți curioși cum arată Castelul Teleki și care îi e povestea? Sâmbătă va avea porțile deschise

Castelul Teleki din Posmuș își dezvăluie povestea odată cu Semimaratonul Mocăniței ce va avea loc sâmbătă, 2 octombrie 2021. Competiția vine la pachet cu surprizele privind poveștile oamenilor și ale locurilor din zona în care se va desfășura.

Startul concurenților se va da la ora 10.00. Apoi, la un tur exterior al castelului  și la un punct de belvedere veți putea admira  de aproape Castelul Teleki de la Posmuș  și să-i ascultați povestea.

Veți putea participa la un tur ghidat. În exteriorul castelului ridicat acum 285 de ani vă așteaptă cel mai în vârstă locuitor al Posmușului – stejarul – care anul acesta a împlinit 615 ani.

Va fi un tur în care veți descoperi detalii istorice, dar și diferite aspecte tehnice ce țin de reabilitarea Castelului Teleki.   Casa Domnițelor, locul unde s-au născut tinerele grofoaie ale familiei Teleki,   unde se primeau oaspeții grofului  și situl arhelogic descoperit la Castel sunt suficiente motive să vă deplasați la Posmuș..

Totodată Gara Teaca,  una dintre cele mai frumoase investiții din Poarta Transilvaniei așteaptă să fie descoperită, odată cu sărbătoarea câștigătorilor Semimaratonului Mocăniței.

Mai multe despre Semimaratonul Mocăniței, puteți găsi aici:

Hai și tu la Semimaratonul Mocăniței! Ai șanse să descoperi oameni și peisaje de vis

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: