11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Sunteți curioși cum arată Castelul Teleki și care îi e povestea? Sâmbătă va avea porțile deschise

Castelul Teleki din Posmuș își dezvăluie povestea odată cu Semimaratonul Mocăniței ce va avea loc sâmbătă, 2 octombrie 2021. Competiția vine la pachet cu surprizele privind poveștile oamenilor și ale locurilor din zona în care se va desfășura.

Startul concurenților se va da la ora 10.00. Apoi, la un tur exterior al castelului  și la un punct de belvedere veți putea admira  de aproape Castelul Teleki de la Posmuș  și să-i ascultați povestea.

Veți putea participa la un tur ghidat. În exteriorul castelului ridicat acum 285 de ani vă așteaptă cel mai în vârstă locuitor al Posmușului – stejarul – care anul acesta a împlinit 615 ani.

Va fi un tur în care veți descoperi detalii istorice, dar și diferite aspecte tehnice ce țin de reabilitarea Castelului Teleki.   Casa Domnițelor, locul unde s-au născut tinerele grofoaie ale familiei Teleki,   unde se primeau oaspeții grofului  și situl arhelogic descoperit la Castel sunt suficiente motive să vă deplasați la Posmuș..

Totodată Gara Teaca,  una dintre cele mai frumoase investiții din Poarta Transilvaniei așteaptă să fie descoperită, odată cu sărbătoarea câștigătorilor Semimaratonului Mocăniței.

Mai multe despre Semimaratonul Mocăniței, puteți găsi aici:

Hai și tu la Semimaratonul Mocăniței! Ai șanse să descoperi oameni și peisaje de vis

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...