16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

VIDEO: Muncitorii Supercom refuză să mai lucreze fără bani. Noul an a adus întârzieri de salarii

Sătui să își primească salariile cu întârziere, muncitorii Supercom au protestat astăzi în fața Bisericii Sfânta Ana și susțin că refuză să mai lucreze fără bani. Oamenii susțin că nu și-au primit nici bonurile de masă de 5 luni, iar în decembrie, salariul l-au încasat cu o întârziere de aproape o săptămână.

Peste 25 de muncitori Supercom au protestat astăzi, în fața Bisericii Sfânta Ana de pe Bulevardul Independenței, nemulțumiți că și în 2023 le întârzie salariile. Oamenii vor să le mai ceară pentru ultima dată socoteală șefilor lor și spun că nu vor mai ieși la muncă dacă nu își primesc salariile.

„Avem copii, unii dintre noi facem naveta. Eu vin din Șieu Măgheruș, peste câteva zile îmi expira abonamentul, ce fac? Că banii nu i-am primit”, spune una dintre muncitoare.

Oamenii trebuiau să își primească banii la final de 2022. Șefii ar motiva întârzierile cu faptul că primăriile n-ar fi plătit serviciile de salubritate.

Potrivit oamenilor, întârzierile cu cel puțin câteva zile sunt la ordinea zilei de ani buni. Mai mult, angajații Supercom susțin că nu și-ar fi primit bonurile de masă de 5 luni.

„Lucrez de 30 de ani în salubritate. Când mi-am cerut salariul, mi s-a spus că dacă nu îmi convine să-mi dau demisia”, spune una dintre femeile care a participat la protestul spontan de astăzi.

Muncitorii spun că de când sunt angajați la Supercom, de fiecare dată le întârzie salariul. Iar șefii de la București refuză să stea de vorbă cu ei.

„În 5 ani de când sunt angajat la ei, niciodată nu au venit cei de la București să stea de vorbă cu noi, cu muncitorii. Vin se cazează la hotel, se întâlnesc între ei și pleacă”, explică unul dintre muncitori.

Potrivit șefului filialei bistrițene a Supercom, Cristian Pascalină, întârzierile sunt datorate de faptul că băncile nu au lucrat în primele zile din noul an. Acesta a asigurat că astăzi și mâine, toți muncitorii își vor primi banii.

„Avem niste mici probleme, pe care le rezolvăm acum. Nu sunt întarzieri nici măcar de 5 zile. Avem de făcut niște tranzacții, băncile nu au lucrat până acum. Azi sau mâine își vor primi oamenii banii”, a spus Cristian Pascalină, pentru Bistrițeanul.ro.

Între timp, în fața sediului operatorului de salubritate Supercom, s-au strâns zeci de muncitori, care își cer drepturile.

UPDATE:

Muncitorii Supercom Bistrița își pun speranțe într-o întâlnire ad-hoc cu primarul Ioan Turc.

În jurul orei 13.25, muncitorii Supercom Bistrița s-au deplasat spre sediul Primăriei Bistrița:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. NEPLATA SALARIILOR TIMP DE MAXIM 60 DE ZILE INTARZIERE, ar trebui facuta ifractiune de iselaciune in dauna salariatilor , iar intarzierea platilor cu 30 de zile sa fie contraventie pedepsita cu 10% din cifra de afaceri a patronatului repectiv . Aproape toti patronii cam asa fac si isi bat efectiv joc de salariatii pe care-i au, speculand ideia lipsei locurilor de munca , fac presiuni enorme pe bietii oameni, pe care ar dori sa-i faca sclavi, sa munceasca ptr patroni gratis . N-are decat cine nu-i in stare sa aiba o ” afacere ” sa si-o gestioneze corespunzator si daca nu are fondurile necesare, sa-i fie interzis sa angajeze muncitori ( salariati ) si sa fie obligat sa munceasca el cu familia sa , iar daca nu poate n-are decat sa dea faliment si sa inchida afacerea nerentabila si de prost gust .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.