6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

SURPRIZĂ! Foștii șefi ai Poliției Bistrițene, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, și-ar putea afla pedeapsa înainte de Moș Nicolae

Foștii șefi ai Poliției Bistrițene și-ar putea afla pedeapsa peste exact o săptămână.  Judecătorii ar putea veni cu o soluție în acest caz, după aproape 5 ani, zeci de martori audiați și aproape 50 de termene de judecată.

În februarie anul viitor se fac 5 ani de când fostul șef al IPJ BN Ioan Ovidiu Mureșan, fostul șef al Poliției Rutiere Roberto Hasnaș și fostul șef al Poliției Năsăud Leon Cloșcă au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Zeci de martori din cadrul IPJ și civili au fost audiați și au fost stabilite aproape 50 de termene de judecată. Dosarul se judecă la Tribunalul Maramureș.

Potrivit procurorilor DNA cei trei măsluiau și ascundeau accidente de circulație, constrângându-și agenții să își încalce atribuțiile de serviciu. În schimbul protecției, aceștia ar fi primit diverse produse sau servicii și chiar impuneau anumite persoane în funcții cheie folosindu-se de oamenii politici și cu influență în Bistrița-Năsăud.

Cei trei au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, iar Cloșcă și pentru efectuarea de operațiuni comerciale incompatibile cu funcția îndeplinită.

Peste exact o săptămână, cei trei șefi ai Poliției Bistrițene își vor afla o primă sentință, asta dacă judecătorii maramureșeni nu decid o nouă amânare a pronunțării.

Conform Gazeta de Bistrița, Ioan Ovidiu Mureșan a formulat, prin avocatul său, o cerere de recuzare a magistratului care judecă această cauză. Judecătorul este acuzat că nu este imparțial. Cererea fostului șef al Poliției a fost respinsă.

Până una alta, cei trei au părăsit Inspectoratul de Poliție Județean și s-au reprofilat. Doi au reușit să iasă din poliție cu pensionare anticipată. Cloșcă și Mureșan au început afaceri în agricultură, iar Hasnaș și-a deschis o școală auto.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!