-2.6 C
Bistrița
duminică, ianuarie 23, 2022

Surpriză în bătălia din instanță între Spitalul Județean și mămica ce-i acuza pe Facebook pe medici că nu-și fac treaba

O mămică de gemeni din comuna Rodna a fost dată în judecată de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce aceasta a denigrat unitatea medicală pe Facebook. Cine a câștigat și ce despăgubiri s-au acordat:

Chiar în prima lună a acestui an, Spitalul Județean de Urgență Bistrița acționa în judecată o mămică de gemeni din comuna Rodna. Era o acțiune fără precedent în România, unitatea medicală acționând-o în judecată după ce a jignit medicii de la Secția Pediatrie și i-a acuzat că nu se ocupă de copii până nu primesc șpagă.

Tânăra mămică a fost internată în spital la finalul anului 2018, începutul anului 2019, cu unul dintre gemenii săi, care atunci avea 8 luni. Aceasta a susținut într-o postare pe Facebook, care a adunat mii de distribuiri și comentarii că „Dacă nu le dai bani te lasă să mori (…) Când am ajuns la Cluj cu copilul, medicii de aici, de la Pediatrie 2, mi-au spus că viața copilului era contra cronometru, deci era să moară. M-o ținut o lună la Bistrița și m-a trimis cu copilu la Cluj aproape mort”.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a susținut că cele afirmate de femeie nu sunt adevărate și că o va acționa în judecată pentru cele spuse. Zis și făcut! Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Bistrița în 31 ianuarie 2019.

Cu doar o zi înainte de Ajunul Crăciunului, judecătorii au venit cu o primă sentință în acest caz, dând dreptate Spitalului Județean de Urgență:

„Admite cererea formulată de reclamantul S. J. de U. Bistriţa în contradictoriu cu pârâta R. D. R.. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.293 lei cu titlu de reparaţie patrimonială pentru prejudiciul de imagine. Obligă pârâta la publicarea de scuze publice pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi în toate publicaţiile scrise şi online în care au fost publicate afirmaţiile pârâtei referitoare la conduita profesională a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Obligă pârâta la plata sumei de 115,51 lei către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii”, se arată în hotărârea judecătorilor.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany spune că a cerut drept despăgubiri câte un leu pentru fiecare angajat.

„Suntem primul spital public care și-a asumat să dea în judecată un pacient care a adus acuze și injurii publice nefondate personalului medical. Eu sunt cel mai mare susținător al pacientului când are dreptate, dar toate au o limită. Când am dat-o în judecată am susținut că îi ofer oportunitatea de-a proba în instanță cele afirmate. Mai mult, am considerat că asta a adus prejudicii de imagine și a jignit întregul personal, iar suma acordată despagubire reprezintă un leu de fiecare angajat”, a explicat Gabriel Lazany.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Spitalul Județean ar putea sparge gheața și-ar putea intenta primul proces pentru defăimare

S-a ținut de cuvânt! Spitalul Județean a acționat-o în judecată pe mămica din Rodna pentru o postare pe Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: