25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Surpriză! În ultimul deceniu, un oraș din Bistrița-Năsăud și-a mărit numărul de locuitori cu peste 4,6%

Județul Bistrița-Năsăud, per ansamblu și-a pierdut 1% din populație în ultimul deceniu. Dintre orașe, Năsăudul a pierdut 4,4% din populație în ultimii 10 ani, în timp ce alt oraș are cu 4,6% mai mulți locuitori comparativ cu acum un deceniu.

Potrivit Institutului Național de Statistică, județul Bistrița-Năsăud a pierdut 1% din populație în ultimul deceniu. Cea mai mare pierdere a suferit-o orașul Năsăud, care a rămas fără 4,4 % din populație, conform datelor statistice.

Și Becleanul a pierdut din populație, însă mai puțin de 1%. Orașele care au mai mulți locuitori ca acum 10 ani sunt reședința de județ, Bistrița, precum și orașul-stațiune – Sîngeorz-Băi.

Astfel, dacă Bistrița are cu aproape 3% mai mulți locuitori ca acum 10 ani, marea surpriză vine de la Sîngeorz-Băi, care pare să devină tot mai atractiv. Orașul-stațiune are cu 4,64% mai mulți locuitori comparativ cu acum 10 ani.

Orașele care au „câștigat” cei mai mulți locuitori în ultimul deceniu sunt Bragadiru sau Popești-Leordeni unde populația a crescut cu peste 50%. Vaslui are cu 44,5% mai mulți locuitori ca acum 10 ani, iar Otopeni cu 32,3% mai mulți.

La polul opus, orașele care și-au pierdut cei mai mulți locuitori sunt Băile Herculane sau Slănic, care au cu aproape 20% mai puțini ca acum 10 ani.

Foto: wall-street.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...