-9.2 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

Țara lui Papură Vodă: Alexandru Uiuiu, demis de la conducerea Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Instituția, fără director de o săptămână

O situație incredibilă – la Direcția pentru Cultură Bistrița-Năsăud: directorul Alexandru Uiuiu a fost demis din 1 iulie, prin ordin de ministru. Instituția are în prezent doar doi angajați și un volum uriaș de muncă. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, nu reușește să decidă un director interimar.

Lui Alexandru Uiuiu i-a încetat raportul de serviciu cu data de 1 iulie. A fost directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu din 2010.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro – acesta a promis că revine mâine cu explicații asupra acestei situații.

Și prefectul Stelian Dolha – care coordonează activitatea deconcentratelor – s-a arătat surprins de demiterea lui Alexandru Uiuiu. Prefectul a declarat pentru Bistrițeanul.ro că nu știa nimic despre acest subiect, dar că va lua legătura cu cei de la Ministerul Culturii. „Nu cred că îmi vor cere părerea în legătură cu acest subiect. Este oricum un minister cu care colaborăm foarte greu. De câte ori l-am sunat pe ministrul Culturii, nu l-am găsit”, a explicat Stelian Dolha. 

Deocamdată, pe Alexandru Uiuiu nu îl înlocuiește nimeni.

Postul de director se va scoate la concurs, conform procedurii, în decurs de două luni de zile. Până atunci, Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii – ar fi trebuit să numească un interimar la cârma Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Însă această sarcină pare să fie extrem de dificilă. La opt zile de la demiterea lui Alexandru Uiuiu, ministrul Bogdan Gheorghiu nu se poate decide care dintre cei doi angajați cu care a rămas instituția – ar putea primi drept de semnătură, astfel încât instituția să funcționeze până se limpezesc apele în partid.

Așa se face că Direcția pentru Cultură este blocată de mai bine de o săptămână. În aceste zile aici ar fi trebuit să se desfășoare probele scrise ale unui concurs pentru ca instituția să angajeze încă două persoane. În acest fel, s-ar fi putut descurca peste vară. Concursurile însă nu au mai putut fi organizate, în lipsa unui șef care să semneze documentele oficiale.

Direcția pentru Cultură Bistrița-Năsăud ar fi trebuit să se prezinte – săptămâna trecută – cu dosarele unor bistrițeni și la Comisia Zonală pentru Monumente Istorice. De aici se primesc avizele necesare unor intervenții la clădirile declarate monumente istorice.

Nici acolo nu s-au mai prezentat, în lipsa unui șef care reprezinte oficial instituția.

Direcția pentru Cultură Bistrița-Năsăud este implicată și într-un proces pentru care trebuie depusă o întâmpinare. Nici acest lucru însă nu se poate realiza, iar termenul pentru depunere este pe cale să expire.

Și salariile celor doi angajați stau sub semnul întrebării. La concediu de odihnă nici nu mai îndrăznesc să viseze. 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. No lasă…. Ca fără șef sunt în concediu permanent!!!!
  Eu de salarii mi-as face probleme!!!!
  Sa înțeleg ca sunt 2 angajați dintre care 1 director???
  Pai clar interimar e alalalt angaja, dacă celalalt e demis!!!
  Da’ acuma, pe bune…. Un director la o instituție cu 2 sau 1 angajat???? Pe bune???

 2. Instituție total inutila cu un șef, o secretara și un șofer ca să plimbe șeful!
  Oare nu poate trece activitatea la celelalte ins. de cultura din județ?

 3. Bistriteanul critica tot ce tine de guvern si lauda tot ce tine de CJ. Cand au ramas fara salarii aia de la muzeu, au fost dati afara bibliotecarii, mucles ca era mana lui Moldovan. Radu Moldovan. Apropo de cultura si cine apara cultura in judet. Toata presa a tacut cand a fost atacata cultura. Mi-e greata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...