3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Tășuleasa Social a trimis șapte camioane cu ajutoare în Ucraina și Republica Moldova

Tășuleasa Social împreună cu Asociația germană Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. și Declic continuă campania umanitară pentru refugiații din Ucraina. Șapte camioane cu ajutoare au ajuns în țara vecină la nord și în Republica Moldova.

Hub-ul umanitar al Tășuleasa Social a trimis până astăzi șapte camioane pline cu ajutoare pentru cei care nu sunt la fel de norocoși precum noi și fug din calea războiului sau au rămas fără alimente, haine, obiecte de igienă sau medicamente. Echipa de la Tășuleasa speră ca acest hub să devină în curând inutil, iar războiul să se termine, lucrurile revenind la normal.

Tășuleasa s-a alăturat Declic și au demarat o campanie la care au venit în sprijin cei din mediul privat. Îndemânarea Construct a pus la dispoziție o hală imensă pentru depozitare de 3000 de metri pătrați, iar Datacor a făcut instalația electrică din hală.

Kievul, capitala Ucrainei aflată sub bombardament și orașul Cernăuți urmează să mai primească ajutoare din partea românilor care și-au dat mâna pentru un act de bine. La fel vor ajunge ajutoare și în Republica Moldova, la Raionul Glodeni, înfrățit cu județul nostru. 5% din populația Republicii Moldova o reprezintă în acest moment ucrainenii care s-au refugiat din calea măcelului.

„Pare că au trecut doar câteva secunde de când cu ajutorul organizației Declic am trimis primul camion către Ucraina. În acest moment avem șapte camioane plecate din hub-ul nostru umanitar, către Ucraina (Kyiv și Cernăuți) și Republica Moldova (Glodeni și Ștefan Vodă).

Simțim nevoia să vă povestim cele mai determinante acțiuni, fără de care nu ar fi fost posibile toate cele povestite mai sus. Atunci când cu o singură strângere de mână, avem o hală de 3000 de metri pătrați, este într-adevăr simplu: mulțumim Indemanarea Construct!

Cât ai clipi, echipa de la Datacor a făcut instalația electrică pentru hala noastră și mii de mulțumiri către Electrica pentru punerea sub tensiune.

Sperăm ca acest hub să devină inutil cât mai curând, dar tot ce va trece prin el, încercăm în mare parte să trimitem în zonele cele mai afectate din Ucraina și o mai mică parte în Republica Moldova, mai ales că în acest moment 5% din populație o reprezintă refugiații.

Vom încerca să vă ținem la curent cu tot ceea ce se întâmplă în hub-ul nostru umanitar, prin postări săptămânale”, a transmis Tășuleasa Social.

Foto: Sorin Județ

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...