3.7 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Te-ai căsătorit? Vezi că te caută ANAF-ul!

Tinerii căsătoriți vor primi în curând o scrisoare! Nu de dragoste! Ci tocmai de la ANAF! Răspunsul este obligatoriu, altfel Fiscul le va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.

ANAF-ul s-a gândit că nu încasează destule taxe și impozite așa că „cere ajutorul” tinerilor căsătoriți. Mai exact, însurățeii vor primi acasă un plic. Dar nu cu „darul de nuntă”, ci cu un formular.

Fiscul cere completarea datelor celor care le-au furnizat sala de nuntă, muzica și serviciile foto/video. Vor trebui completate toate datele de contact și suma pe care au plătit-o pentru aceste servicii.

Motivația acestui „gest”? Cei care oferă servicii la nunți încasează sume mari de bani pe care le declară parțial, sau chiar deloc, și astfel nu plătesc taxe după ele.

Mai mult, ANAf-ul forțează tinerii căsătoriți să completeze aceste formulare cât mai corect și să le expedieze Fiscului cât mai repede. Dacă datele din formulare nu sunt corecte, tinerii vor fi acuzați de „fals în înscrisuri”, iar dacă nu vor să furnizeze informațiile, vor primi o amendă cu valoare cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Inițiativa ANAF este nouă, iar dovada o face cererea de solicitare informații către un argeșean proaspăt căsătorit, așa cum puteți vedea AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...