21.6 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Teraplast pregătește o fabrică de aproape 10 milioane de euro. Aceasta va fi ridicată în parcul companiei de la Sărățel

Compania bistrițeană Teraplast se pregătește să construiască o nouă fabrică în parcul său industrial din Sărățel. Pentru materializarea acestui proiect, Teraplast are nevoie de aproape 10 milioane de euro.

Noua fabrică va fi construită în parcul companiei din Sărățel și va costa nu mai puțin de 9,8 milioane de euro. Produsele fabricate acolo sunt destinate rețelelor de apă, irigații și gaz.

Investiția va include atât construirea efectivă a fabricii, cât și achiziționarea de echipamente. Pentru finanțarea noii fabrici, Teraplast a depus un proiect de investiții în cadrul schemei de ajutor de stat.

„Divizia de mase plastice a înregistrat rezultate record în 2020. Estimăm, pentru 2020, un profit net de 9 milioane de euro, de 4 ori mai mare decât cel din 2019, în contextul unei cifre de afaceri de 94 milioane de euro. Creșterea capitalizării bursiere reflectă această evoluție. În total, proiectele depuse în cadrul schemei de ajutor de stat se ridică la 32 milioane de euro și la maturitate vor genera o EBITDA de 8,6 milioane de euro. Dorim ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România și ne aducem contribuția la echilibrarea balanței comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă și vom răspunde mai bine cererii din piață”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 și va crea 80 de locuri de muncă noi.

Prin această investiție, TeraPlast se angajează ca până în 2027 să contribuie la bugetul de stat cu drepturi salariale, impozit pe profit și impozite locale în cuantum egal cu ajutorul de stat de 4,9 milioane de euro solicitat, suplimentare contribuțiilor care revin structurii actuale a diviziei de mase plastice.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!