-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

TeraPlast raportează o cifră de afaceri aproape de maximul istoric de anul trecut

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast raportează pentru primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri care se apropie de maximul istoric înregistrat anul trecut. Cifra înregistrată anul acesta este cu 4% sub acest nivel record.

Cifra de afaceri a producătorului bistrițean a crescut în primele 3 luni ale anului cu 58%, la 170,5 milioane de lei. Parte din această creștere se datorează demarării producției în noi unități, în urma investițiilor realizate.

Profitul net a fost de 6,8 milioane de lei, mai mic decât anul trecut. Scăderea este generată de o reducere a marjei la segmentul instalații și de un rezultat negativ al diviziei de ambalaje flexibile.

„În ultimii doi ani am învățat să navigăm într-un mediu dificil, dominat de crize. Suntem mulțumiți de performanța bunsinessurilor mature din grup și avem încredere că investițiile realizate în noile linii de activitate vor începe s recupereze în timp startul mai lent dintr-un context economic dificil”, spune Ioana Bîrta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

În primul trimestru al acestui an, TeraPlast a pus în funcțiune noi facilități de producție și-au lansat pe piață noi produse. Este vorba despre TeraDuct, o tubulatură pentru infrastructură de telecomunicații și fibră optică.

Tot anul acesta urmează să fie lansată și linia NeoTer, sisteme de încălzire și răcire prin pardoseală.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Tare.
  Asta inseamna ca poate da inapoi ajutoarele de stat?
  Asta inseamna ca poat sa nu mai ceara ajutoare de stat pe viitor?
  Asta inseamna ca poate mari salariile tuturor angajatilor la un nivel peste medie?

 2. Slab.
  Ajutoarele de stat nu mai pot fi date inapoi pentru ca ele de fapt au fost cumparate.
  Mana intinsa e semn ca e dispusa sa ….DEA, ajutoarele sunt bine venite.
  Care salarii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: