8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

TEROAREA în care ar trăi o familie din Dumitra! Totul a început de la un pământ cumpărat acum 10 ani!

S-au săturat să fie amenințați, jigniți și chiar loviți. Ar trăi într-o teroare continuă, de câțiva ani. Ba chiar s-a ajuns și la bătaie, fiind nevoie de operații și zeci de zile de recuperare. Niculae și Onița ar fi făcut deja trei plângeri, iar polițiștii fac cercetări.

Povestea ar fi început la Dumitra acum vreo 10 ani.

Am cumpărat atunci un teren, de lângă casa tatălui nostru, care ar fi aparținut bunicilor celor ce ne fac zile fripte. Deși am plătit la vremea aia vreo 90 de milioane ca să-l întăbulăm, ei tot nu vor să renunțe la teren”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Onița N.

Nepoții și familia de la care au cumpărat terenul i-ar fi făcut zile amare tatălui Oniței și fratelui său Niculae, în speranța că acesta va ceda și le va da terenul.

Numai că tata s-a pocăit, și a tot zis că lasă că a face Dumnezeu dreptate. Acum cinci ani, noi ne-am întors din Spania pentru că tata era bolnav. Și la un an de zile a murit. De atunci noi locuim aici!”, a mai povestit Onița.

Atât Onița, cât și fratele ei, Nicolae, ar fi fost de atunci supuși unor tratamente demne de un film.

În fiecare zi ne înjură, ne amenință. Ne-au spart roțile la mașini. Aruncă cu pietre după noi. La un moment dat eram cu fetița în brațe. Atâta noroc că nu au lovit-o și pe ea. Dacă Doamne ferește, copilul mi se joacă cu mingea pe drum, și dă din greșeală cu mingea în poarta lor, apoi să vedeți. Deja nu mai putem. Ne-am și îmbolnăvit din cauza modului în care se comportă cu noi. Suntem ca și în închisoare. Zici că am fi arestați la domiciliu. Că ne și temem să ieșim. De multe ori ne urmăresc și strigă după noi că așteaptă să ne găsească morți în casă”, a mai spus femeia.

Atât Onița, cât și fratele ei au depus deja trei plângeri, la poliție, pentru lovire.

„În 14 august l-au bătut pe fratele meu. Nu s-a făcut nimic de atunci. Și ăsta care l-a bătut, Dan R., a fost închis pentru droguri. Dar la 5 luni după ce a intrat în închisoare l-au eliberat. Și el, cu încă unu, Ionuț B., i-au urmărit pe fratele meu și pe încă un prieten de-al lui, pe câmp. În 10 februarie, prietenul ăsta a lui i-a zis la fratele meu că vine un jeep, dar au crezut că e al pădurarului. Când colo, ăștia doi au oprit în dreptul lor și i-au desfigurat. A avut nevoie fratele meu de 5 operații ca să arate cât de cât normal. Am fost la spital și la Bistrița și și la Cluj. Iar ăștia doi se plimbă liniștiți prin sat”, a povestit Onița.

În urma incidentului din 10 februarie, Onița și Nicolae au depus din nou plângere. Cei doi pe care i-au pârât au fost reținuți pentru 24 de ore.

Au fost la audieri și reținuți pentru 24 de ore. Dar nu s-a dispus nicio măsură preventivă. S-a întocmit dosar penal pentru lovire și polițiștii Secției 6 Năsăud fac cercetări. Există trei plângeri de lovire, la acest dosar, se adună probe și se fac cercetările”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Familia extinsă a lui Onița și Niculae N. susțin că cei doi agresori ar fi neamuri cu conducerea comunei, și au relații cu „oameni politici de sus, care l-au scăpat pe Dan R. de închisoare. Ne terorizează. Pun și muzică tare noaptea! Aceștia strigă că vor să facă exact ca la Caracal!”

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.