0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Testare COVID-19 din salivă de două ori pe săptămână în școli! Cum se procedează cu testele pozitive?

Ministerul Sănătăţii a publicat vineri un comunicat de presă în care anunță că au fost făcute demersuri pentru aplicarea testării COVID-19 în rândul elevilor de două ori pe săptămână. Elevii vor fi testați de cadre medicale sau de către personalul didactic.

Ministerul Sănătății a finalizat Instrucţiunea are ca scop asigurarea unui cadru unitar de realizare a activităţii de testare a elevilor prin teste rapide antigen, din salivă, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ.

Testarea va avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de luni sau joi, iar elevii vor fi testați cu teste antigen rapid din salivă, de către cadre medicale sau personalul didactic.

„Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă şi uşor de executat, fără a necesita cunoştinţe medicale de specialitate”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Testele vor fi imediat aruncate la coșul de gunoi

Testele se vor arunca în coşuri de gunoi prevăzute cu capac şi pedală prevăzute cu sac de gunoi, şi vor fi colectate şi eliminate pe un circuit separat, iar procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecţia corectă a mâinilor.

Cum se acționează în cadrul elevilor testați pozitiv:

  • Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunţa imediat părinţii/reprezentantul legal al elevului.
  •  Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spaţiul special desemnat şi organizat, unde va fi monitorizat monitorizat de către un cadrul medical sau persoanele special desemnate, conform prevederilor prevăzute la punctul VI – Protocoale, subpunctul 4 – Protocol de izolare a copiilor cu simptome specifice COVID-19 din Anexa la Ordinului comun MS/MEC/5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;
  • Cadrul medical sau, după caz, persoanele responsabile desemnate din cadrul unităţii învăţământ vor solicita la direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti efectuarea testării prin metoda RT-PCR elevului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...