22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

The Drinks Store: A curs vinul de la Corcova în pahare!

Pentru că e greu să-ți găsești printre sute de vinuri și zeci de crame pe cel care îți place, o nouă lecție despre vin și vinuri s-a ținut aseară la The Drinks Store, cel mai mare magazin de băuturi din oraș. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu s-au lăsat descoperite și și-au spus povestea.

Vinurile făcute astăzi pe fosta moșie a Bibeștilor din Corcova, celebre la sfârșitul secolului XIX, au fost prezentate aseară clienților fideli ai magazinului The Drinks Store din Bistrița, din vecinătatea Kaufland-ului de pe strada Moldovei.

Povestea vinurilor de Corcova începe în a doua jumătate a secolului XIX, când prințul Anton Bibescu angajează un tânăr agronom francez pentru a se ocupa de podgorie. Așa s-a născut Corcovinul și Corcovelul, cupaje uluitoare având la bază cabernetul. Nici unul dintre tehnologii IAS-ului din perioada comunistă, unii chiar foarte pricepuți, nu au mai reușit să le refacă.

Povestea recentă a vinurilor de Corcova se scrie din 2005 încoace, când se înființează Compania Viticola Corcova, o proprietate Roy & Dâmboviceanu, care intră în posesia 18 hectare din 470 de viță de vie pe care le deținuse IAS-ul Corcova și a cramelor construite de prințul Bibescu, care erau în ruină. Astăzi cramele sunt refăcute, iar parcelele de vie (55 hectare) produc struguri a căror identitate este păstrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologilor, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile, cu un singur scop: producerea unui excelent vin românesc.

Aseară, la The Drinks Store, somelierul Bogdan Raul Todor a spus bistrițenilor povestea vinurilor de Corcova și le-a fost ghid în descoperirea aromelor din vinurile Sauvignon Blanc (2017), Dessert,  Rose (2017), Syrah (2013), Pinot Noir (2012) și un cupaj Cabernet Sauvignon/Merlot (2014). 

Cu un raport bun calitate/preț, vinurile de Corcova se găsesc tot timpul anului în magazinul The Drinks Store, iar restaurantele și barurile îl pot comanda depozitului de băuturi Cafe Bar Select.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!