15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ce vrea să facă Ionuț Simionca referitor la microbuzele școlare. A conceput o propunere legislativă în acest sens

Deputatul PMP, ionuț Simionca, a anunțat azi că a ”conceput” un nou proiect de lege ce urmează să fie prezentat colegilor, pentru aprobare și susținere. Proiectul prevede siguranța elevilor în trafic, prin prevenirea accidentelor ce se pot întâmpla la urcarea/coborârea din microbuzele școlare.

Este un proiect foarte important, care vine proactiv. Ne face să ne gândim la copiii noștri, la elevii noștri, înainte de a se întâmpla niște catastrofe” a anunțat Ionuț Simionca.

Deputatul PMP a explicat că această propunere legislativă va conduce la adoptareaa unei conduite preventive în timpul deplasării pe drumurile publice. Aceasta se adresează atât conducătorilor de autobuze și microbuze școlare cât și a celorlalți conducători. Ideea i-a venit în urma experienței sale din America, unde a văzut o atenție sporită îndreptată spre copii, elevi. Acolo, autovehiculele școlare au inscripții luminoase cu mesajul STOP și Transport Școlar.

Astfel, această propunere nu e altceva decât pentru montarea unui semnal STOP luminos pe autobuzele școlare care să semnalizeze faptul că autovehiculul e oprit pentru a lua sau lăsa elevi” a explicat Simionca.

Astfel, când semnalul STOP de pe autobuzele școlare e luminat, ceilalți participanți la trafic vor fi obligați să se oprească, pentru a preveni posibilele accidente. Aceasta se adresează atât autovehiculelor de pe același sens de mers, cât și din sens opus.

Cei care vin din sens opus sunt obligați să oprească doar dacă stația nu este cu refugiu. Dacă are refugiu, atunci conducătorii auto care vin din sens opus, trebuie doar să încetinească” a explicat deputatul PMP.

În județul nostru există 77 de mijloace de transport pentru elevi ce ar trebui să fie dotate cu aceste semnale luminoase.

Dacă în 2013 erau peste 6.000 de accidente rutiere soldate cu desece sau răniri, în 2016, au fost peste 8.000. Astfel, vedem că e o rată crescută a accidentelor și noi de aceea vrem să venim cu o soluție preventivă” a conchis Ionuț Simionca.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.