13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Ce vrea să facă Ionuț Simionca referitor la microbuzele școlare. A conceput o propunere legislativă în acest sens

Deputatul PMP, ionuț Simionca, a anunțat azi că a ”conceput” un nou proiect de lege ce urmează să fie prezentat colegilor, pentru aprobare și susținere. Proiectul prevede siguranța elevilor în trafic, prin prevenirea accidentelor ce se pot întâmpla la urcarea/coborârea din microbuzele școlare.

Este un proiect foarte important, care vine proactiv. Ne face să ne gândim la copiii noștri, la elevii noștri, înainte de a se întâmpla niște catastrofe” a anunțat Ionuț Simionca.

Deputatul PMP a explicat că această propunere legislativă va conduce la adoptareaa unei conduite preventive în timpul deplasării pe drumurile publice. Aceasta se adresează atât conducătorilor de autobuze și microbuze școlare cât și a celorlalți conducători. Ideea i-a venit în urma experienței sale din America, unde a văzut o atenție sporită îndreptată spre copii, elevi. Acolo, autovehiculele școlare au inscripții luminoase cu mesajul STOP și Transport Școlar.

Astfel, această propunere nu e altceva decât pentru montarea unui semnal STOP luminos pe autobuzele școlare care să semnalizeze faptul că autovehiculul e oprit pentru a lua sau lăsa elevi” a explicat Simionca.

Astfel, când semnalul STOP de pe autobuzele școlare e luminat, ceilalți participanți la trafic vor fi obligați să se oprească, pentru a preveni posibilele accidente. Aceasta se adresează atât autovehiculelor de pe același sens de mers, cât și din sens opus.

Cei care vin din sens opus sunt obligați să oprească doar dacă stația nu este cu refugiu. Dacă are refugiu, atunci conducătorii auto care vin din sens opus, trebuie doar să încetinească” a explicat deputatul PMP.

În județul nostru există 77 de mijloace de transport pentru elevi ce ar trebui să fie dotate cu aceste semnale luminoase.

Dacă în 2013 erau peste 6.000 de accidente rutiere soldate cu desece sau răniri, în 2016, au fost peste 8.000. Astfel, vedem că e o rată crescută a accidentelor și noi de aceea vrem să venim cu o soluție preventivă” a conchis Ionuț Simionca.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...