10.6 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

The Drinks Store: Răsfăț cu vinuri premiate din Crama Jelna

Cele mai noi vinuri ale Cramei Jelna au fost prezentate la o degustare prietenoasă la The Drinks Store, cel mai mare magazin cu băuturi din oraș și singurul loc de unde puteți cumpăra pentru acasă toate vinurile cramei. Invitații au fost răsfățați cu vinurile medaliate recent la nivel național și mondial, dar și cu două vinuri noi la care Darius Pripon, winemaker-ul cramei, a folosit o metodă specială de fermentare.  

Șase vinuri de top ale Cramei Jelna au fost prezentate iubitorilor de vin din Bistrița, care au răspuns invitației lansate de The Drinks Store de a descoperi cele mai noi vinuri locale, dintre care două premiate de specialiști în vinuri.

Prezentările au fost făcute de Darius Pripon, winemaker-ul cramei de la Jelna, un tânăr pasionat de vinuri care a reușit în doar câteva luni să pună în lumină potențialul enorm al cramei de la marginea Bistriței. De altfel, vinurile semnate Darius Pripon, în ediții limitate, fiind vorba de o cramă boutique, cu o producție mică, au cucerit deja două premii, unul național (bronz, la Brașov) și altul internațional – bronzul la London Wine Competition (citește AICI mai multe). 

Seara s-a deschis cu degustarea vinului premiat recent la Brașov, Jelna – Fetească Albă, un vin tânăr, proaspăt, care se lasă ușor băut vara și care a cucerit imediat audiența. Dar, vedeta mult așteptată a serii a fost fără îndoială Jelna Sauvignon Blanc, primul vin Produs în Bistrița-Năsăund după 1989 care se bucură de recunoaștere internațională. Toată lumea a căzut de acord că e un vin excepțional, memorabil, surprinzător, care te cheamă iar și iar să-l sorbi și care, fără dubii, merita să fie premiat. 

Darius Pripon a spus povestea fiecărei sticle de vin, oferind audienței o lecție despre soiuri de struguri și arome ce pot fi identificate în vin, despre prospețime, aciditate și rafinamentul regăsit în tipicitatea Lechința-Jelna.

Dealu Negru by Jelna Sauvignon Blanc și Dealu Negru by Jelna Rose Merlot au fost surpriza pregătită de Darius Pripon pentru bistrițenii prezenți la eveniment. Două vinuri speciale, obținute printr-o fermentare secvențială, care se prezintă special, în sticle speciale, bourgogne. Vinurile au fost prezentate în premieră la The Drinks Store, iar în două-trei săptămâni le veți putea găsi pe rafturile magazinului.

De la degustare nu putea să lipsească un vin rose, iar alesul a fost Jelna Pinoit Noir Rose, o surpriză plăcută pentru cei care caută un vin lejer, de vară, o alegere inspirată oricând. Seara s-a încheiat cu Jelna Pinot Noir, un vin roșu, sec, la care s-au pus concluziile serii. „Vinul vorbește… îți spune dacă ești pe drumul cel bun…” – a concluzionat Darius Pripon. Dacă așa stau lucrurile, mesajul serii a fost că noile vinuri de la Crama Jelna sunt pe drumul cel bun, culeg premii și aprecieri de la o săptămână la alta.

Crama Jelna este un proiect ambițios al fraților Daniel și Ovidiu Moldovan, care și-au propus să replanteze iar viță de vie pe dealurile însorite din zonă și să refacă vinurile faimoase cu sute de ani în urmă, care ajunseseră să fie folosite ca monedă de schimb. Cea mai veche menționare a vinurilor de Jelna a fost găsită în registrele bisericii din localitate, unde stă scris că Petrus Murator, cel care a pictat biserica pe la 1520, a fost plătit în butoaie de vin de Jelna. 

Acesta este cel de-al doilea an în care ies vinuri albe, roșii și rose cu eticheta Crama Jelna, toate seci, în ediții limitate din fiecare soi sau cupaj. În planul de afaceri al fraților Moldovan rămâne pe primul loc calitatea vinurilor produse, în cantități limitate, potrivite unei crame boutique cum se vrea a fi, la un preț mediu, într-un echilibru perfect calitate-preț.

Singurul loc din Bistrița unde puteți găsi toate vinurile Cramei Jelna este magazinul The Drinks Store de pe Calea Moldovei, lângă magazinul Kaufland de la ieșirea spre Unirea. Restaurantele și barurile pot comanda vinurile Cramei Jelna exclusiv depozitului Cafe Bar Select, unic distribuitor al vinurilor cramei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...