25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Tibi Ușeriu a început cursa nemiloasă de pe Everest: „Și să te apleci necesită un efort considerabil”

În această noapte, Tibi Ușeriu a început una dintre cele mai dificile curse din lume: „Maratonul Everestului”, desfășurată în Himalaya, la 5600 de metri altitudine. Bistrițeanul dedică această competiție unui scop nobil:

În jurul orei 03:15 (ora 06:00 în Nepal), Tibi Ușeriu a început una dintre cele mai dificile curse de alergare din lume: Maratonul Everestului, anunță Alin Salvan, unul dintre prietenii sportivului.

Aceasta se desfășoară la cea mai mare altitudine din lume, pornind de la 5.600 de metri altitudine și se întinde pe 60 de kilometri. Cursa celebrează anual istorica ascensiune a lui Edmund Hillary și Tenzing Norgay din 29 mai 1953, prima recunoscută oficial.

„Participarea la acest ultramaraton necesită, pe lângă nebunie, o aclimatizare riguroasă și treptată. Aclimatizarea nu a fost ușoară, chiar destul de complicată. Îmi spunea că și să te apleci e extrem de greu, necesitând un efort considerabil. Chiar dacă această cursă nu are distanța foarte mare, comparativ cu 6633 Arctic Ultra, unde a avut de parcurs 618 kilometri, Tibi va avea alți „dușmani” de înfruntat, fiind vorba de altitudinea la care se desfășoară această dementă provocare, diferența de nivel, aerul rarefiat, dar și frigul, dar pe acesta din urmă îl trecem la capitolul aliați”, a postat pe pagina sa de facebook Alin Salvan.

Maratonistul dedică această cursă celor de la „Epilepsy Challenge” – un eveniment ce implică un cros de 5 kilometri organizat pentru dezvoltarea proiectului Telemedicina în Epilepsie.

Foto: Tibi Ușeriu Facebook

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...