13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Țigările electronice nu vor mai putea fi cumpărate de minori. Legea care interzice asta, aprobată de Parlament

Camera Deputaților a aprobat astăzi proiectul de lege care interzice comercializarea către minori a țigărilor electronice. Amenzile sunt mari pentru cei care nu respectă regulile.

Parlamentul a decis astăzi ca țigările electronice să nu mai poată fi comercializate minorilor. Proiectul de lege urmează a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar apoi va intra în vigoare.

Elevii nu vor avea voie să folosească țigările electronice în școli. Școlile și liceele vor fi obligate să introducă măsuri pentru elevii prinși că dețin sau vând țigări electronice și dispozitive pentru încălzirea tutunului în școli și licee.

Sancțiunile pentru cei care nu respectă legea ajung și până la 100.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

România este una dintre primele țări din Uniunea Europeană care interzice comercializarea către minori a tuturor categoriilor de produse cu tutun și nicotină, dar și a țigaretelor electronice fără nicotină.

Foto: Shutterstock

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. O sa le cumpere” majori binevoitori” atât băuturi energizante cât și tigari! Importanta este depistarea tinerilor „rebeli” și ignoranți ,pedepsirea lor și corecția necesara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.