0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Toate creșele din județ rămân în subordinea primăriilor

Toate cele 8 creșe din județ vor rămâne în subordinea autorităților locale. Nicio primărie nu a cerut ca acestea să fie preluate de Inspectoratul Școlar, cum s-a întâmplat în mai multe județe din țară.

În Bistrița-Năsăud funcționează 8 creșe, dintre care 5 sunt doar în Bistrița. Toate sunt în subordinea autorităților locale și așa vor rămâne. Asta deși un OUG din septembrie permite trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației.

Autoritățile locale din Bistrița-Năsăud n-au cerut însă ca Inspectoratul Școlar Județean să preia și aceste structuri. Din cele 395 de creșe din țară, 247 au rămas în administrarea autorităților publice locale, potrivit edupedu.ro.

Bistrița-Năsăud se numără, de asemenea, printre județele fără niciun educator-puericultor, alături de alte 19 județe.

Autoritățile publice locale care administrează creșele vor primi de la stat o sumă standard per copil antepreșcolar/an de 15.000 de lei.

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...