10.3 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Tot răul spre bine! Fetița cu probleme de auz, lovită de o mașină în Rodna, primește un aparat auditiv

O fetiță de 6 ani din Rodna a fost lovită de o mașină săptămâna trecută. Micuța, care are probleme de auz, nu a auzit autoturismul pentru a se feri din calea sa. Aceasta a fost externată din spital și va primi și un aparat auditiv, care să o ajute să aibă o viață normală.

Vinerea trecută, o fetiță de 6 ani din localitatea Rodna a fost lovită de o mașină. Aceasta se afla pe trotuar cu o soră de-a sa, iar la un moment dat s-a smuls din mâinile acesteia și a traversat strada printr-un loc nepermis.

Micuța a sărit practic în fața unei mașini, pe care nici n-a auzit-o venind, întrucât are probleme de auz. Șoferul nu a mai putut evita impactul și a lovit-o pe copilă, care a fost transportată la spital. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Din cauza stării grave, copila a fost transferată la Clinica de Chirurgie Pediatrică Cluj-Napoca, însă s-a întors deja acasă.

„Fetița de 6 ani a ajuns în UPU Bistrița-Năsăud conștientă, în data de 31 august. A fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral minor cu risc înalt, traumatism toracic cu contuzie pulmonară, traumatism abdomino-pelvian cu revărsat lichidian pelvian în cantitate mică și contuzie de membre cu escortiații multiple. Întrucât starea de sănătate a victimei era gravă, medicii au hotărât să o transfere la Clinica de Chirurgie Pediatrică Cluj-Napoca”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Județean Bistrița-Năsăud.

Fetița mai are 6 frățiori și provine dintr-o familie modestă din Rodna. Se pare că aceasta are probleme auditive de la naștere. Pentru a evita astfel de incidente, dar și pentru a o ajuta să ducă o viață normală, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, i-a oferit micuței o serie de analize medicale, dar și un aparat auditiv.

Gina Bontaș

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...