19.7 C
Bistrița
marți, iulie 27, 2021

Tragedie în familia criticului de artă Oliv Mircea…

Tragedie în familia criticului de artă Oliv Mircea: fiul său, pictorul George Mircea – lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Bucureşti – s-a stins din viaţă, fulgerător… 

Durere fără margini în familia criticului de artă Oliv Mircea: fiul său, George Mircea, care abia împlinise 39 de ani în septembrie, a murit. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 septembrie. Mama şi soţia pictorului au fost cele care au descoperit trupul neînsuflețit. Inima lui obosită a refuzat să mai bată. Cauza a fost, se pare, o afecțiune cardiacă insuficient investigată și netratată care l-a răpus noaptea, în somn.

Trupul tânărului artist va fi depus în Biserica Răzoare, în spatele Academiei Militare şi va fi înmormântat miercuri, la ora 12:00, tot la Bucureşti, în cimitirul Străuleşti, pe Aleea Artiştilor.

George Mircea este absolvent al Liceului de arte „Corneliu Baba” din Bistriţa şi al Universității Naționale de Arte din București, secția pictură. Din anul 2006 artistul devine lector univ. dr. al Universității Naționale de Arte din București, iar în perioada 2006-2011 profesează cu titlul de colaborator al Universității București-Facultatea de Istorie.

Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București artistul susține teza de doctorat. În anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și Membru al Școlii Române din Roma.

De-a lungul anilor George Mircea s-a făcut remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.

 Condoleanţe familiei Mircea… Dumnezeu să-l odihnească în pace…

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...