20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO – RMN și CT funcționale până la finalul anului. Parterul Spitalului Județean, la ani lumină față de alte unități medicale din țară

În prezența ministrului Sănătății, conducerea județului și a spitalui au fost inaugurate noile circuite medicale de la parterul unității medicale, dar și cele două aparate care vor funcționa începând din luna decembrie în cadrul spitalului: CT și RMN.

Întreg parterul Spitalului Județean de Urgență a fost reamenajat. Pe holuri și în sălile de așteptare au apărut fotografii cu Bistrița, iar la ușa fiecărui cabinet sau sală e un display care le spune pacienților când e liber și pot intra.

De asemenea, pereții cabinetelor medicale și a holului au fost placați cu material care se autodezinfectează. A fost amenajată și o recepție pentru internare, cu două cabinetele medicale, unde vor putea fi văzuți de specialiștii spitalului cei care se internează.

Cu această ocazie au fost prezentate și două aparate intrate în dotarea Spitalului Județean de Urgență: un CT și un RMN. Acestea vor deservi întreg spitalul, unitatea medicală renunțând la colaborarea cu clinica privată Hyperdia, unde ajungeau toți cei care aveau nevoie de un CT.

„RMN-ul și CT-ul vor fi utilizate de tot ce înseamnă spital, inclusiv Unitate de Primiri Urgențe. UPU este primul și cel mai mare beneficiar al lor, pentru că 70-80% din investigațiile medicale se fac pentru și la solicitarea lor”, a declarat managerul spitalului, Gabriel Lazany.

RMN-ul va fi funcțional în prima săptămână a lunii decembrie, iar CT-ul este funcțional deja, însă are nevoie de o autorizație de funcționare, care va fi primită la jumătatea lunii decembrie.

La inaugurare au fost prezenți ministrul Sănătății Sorina Pintea,  președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, dar și alți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv manageri de spitale din Transilvania.

„S-a schimbat filosofia. Nu mai vrem să plimbăm oamenii de la o ușă la alta, de la un cabinet la altul. Am făcut o recepție cu două cabinete de consultații în stânga și în dreapta sălilor de așteptare pentru medicii de specialitate care vor trebui să intervină atunci când va fi cazul, înainte de a fi internat bolnavul. De asemenea, am relocat UPU pediatrie”, a precizat președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan.

În acest moment sunt 5 medici radiologi specializați în interpretarea rezultatelor acestor aparate, însă managerul spitalului vrea o linie permanentă pe serviciile de tomografie. În acest sens au fost scoase la concurs 5 posturi de medici radiologi, precum și posturi de tehnicieni.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=iA-5WlJM7cM” /]

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...