19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Traian Ogâgău caută primar pentru Sângeorz-Băi, pe care să-l ghideze din umbră: „Îi las biroul Elenei Ceaușescu, în concesiune”

Traian Ogâgău caută un liberal, care să-i ia locul la cârma orașului-stațiune Sângeorz-Băi. Asta după ce instanța a decis să îi interzică să ocupe o funcție publică. Deocamdată totul e „preventiv” decizia instanței nefiind definitivă.

În urmă cu câteva zile, Judecătoria Năsăud a hotărât să contopească două pedepse primite de primarul Traian Ogâgău. Este vorba despre una primită pentru refuzul de a sufla în etilotest și alta pentru că i-ar fi oferit tatălui său un teren, prin intermediul funcției deținute.

Într-un dosar, acesta a fost condamnat la un an de închisoare și interzicerea de a ocupa o funcție publică. De asemenea, aceeași condamnare îi interzice să candideze preț de 3 ani.

În cazul celui de-al doilea dosar, Ogâgău a primit un an și 4 luni de închisoare. Și această condamnare este însoțită de interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică și de a fi ales. Interzicerea acestor drepturi va fi valabilă 3 ani.

Deocamdată este vorba doar de o primă sentință, pe care primarul Traian Ogâgău a atacat-o deja. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Traian Ogâgău a găsit repede și o strategie pentru situația în care decizia ar fi menținută în urma apelului. Acesta se gândește la un primar interimar, pe care să îl ajute, din umbră, pro bono.

Primarul interimar ar urma să fie ales de către liberali, din rândul consilierilor locali ai orașului-stațiune. Această posibilitate se va afla însă pe masa consilierilor locali abia după ce sentința va fi definitivă.

„Lucrurile sunt clare din toată chestia asta, Sângeorz-Băi va ieși mult mai puternic. Va avea doi primari! Atâta timp cât PNL îmi va da un consilier care să ducă lucrurile mai departe. Eu rămân în spatele lui și îl ajut cu tot ce pot.”, a precizat, pentru Bistrițeanul.ro primarul Traian Ogâgău.

Acesta a mai spus că primăria pe care o conduce derulează 22 de proiecte pe fonduri europene. De acestea s-ar alege praful dacă primăria ar fi preluată de cineva care nu este în cunoștință de cauză.

Ce planuri are Traian Ogâgău:

În cazul în care sentința dată la Năsăud rămâne definitivă, un eventual interimat va fi asigurat cel mai probabil până anul viitor. Atunci sunt șanse să se organizeze alegeri anticipate.

„Eu vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de mine în aceste momente dificile din cariera mea politică. Voi rămâne cu sufletul alături de voi, cu sfaturi celui care va prelua interimatul și fiți pe pace, Dumnezeu ne încearcă din nou, vom ieși și mai puternici din toată tevatura asta, desigur, atâta timp cât rămânem uniți iar cel ce va prelua va înțelege aceste aspecte, aveți încredere în mine!.”, le transmite Traian Ogâgău locuitorilor orașului stațiune.

În situația în care își pierde mandatul, Traian Ogâgău se retrage și se pregătește pentru alegerile viitoare. Între timp, se va reîntoarce la afacerile sale.

„Cred că oricare dintre consilierii liberali ar fi pregătit să preia funcția. Biroul Elenei Ceaușescu în las aici, în concesiune”, glumește Traian Ogâgău.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?