1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar

La doar două săptămâni de când s-a bucurat de câștigarea unui nou mandat, Traian Ogâgău a fost condamnat definitiv. Conform legii, acesta își pierde mandatul de primar, din cauza deciziei instanței de a-l condamna la închisoare cu suspendare. CARE sunt pașii ce urmează a fi făcuți:

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, Traian Ogâgău câștiga încă un mandat de primar în orașul stațiune.

Sîngeorzenii l-au ales, chefuind cu mic, cu mare, victoria, fără a mai ține cont de regulile impuse de pandemia de coronavirus.

La două săptămâni de la victorie însă, Traian Ogâgău a fost condamnat definitiv într-un dosar deschis în 2016. La vremea respectivă, acesta a refuzat să suflet în etilotest.

În luna februarie a acestui an, instanța l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Edilul a atacat decizia instanței însă ieri, s-a dat sentința finală, care e neschimbată.

Conform legii, Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar, din acest motiv. Acest lucru a fost confirmat și de prefectul județului, care a explicat pașii ce urmeaază să fie făcuți.

Asta spune legea, și noi asta facem! Deci, conform legii, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în urma unei condamnări definitive, indiferent de modul de executare a acesteia. Încetarea mandatului se face printr-un ordin al prefectului. Deci ăașii sunt următorii:

  • secretarul Unității Administrativ Teritoriale întocmește un referat la care anexează actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului
  • referatul ar trebui să ajungă la Instituția Prefectului în termen de 10 zile de la sentință, în cazul de față (dar știmcă în cazul de la Șanț, de exemplu, a durat undeva la 20 de zile)
  • pe baza referatului respectiv, prefectul emite ordinul de încetare al mandatului 
  • primarul poate contesta, în termen de 10 zile, acest ordin

Deci dacă asta spune legea, noi asta vom face. Totul se desfășoară în funcție de referatul pe care trebuie să-l întocmească secretarul UAT-ului” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să ia legătura și cu primarul Traian Ogâgău, însă până la publicarea acestui articol nu au reușit.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.