26.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar

La doar două săptămâni de când s-a bucurat de câștigarea unui nou mandat, Traian Ogâgău a fost condamnat definitiv. Conform legii, acesta își pierde mandatul de primar, din cauza deciziei instanței de a-l condamna la închisoare cu suspendare. CARE sunt pașii ce urmează a fi făcuți:

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, Traian Ogâgău câștiga încă un mandat de primar în orașul stațiune.

Sîngeorzenii l-au ales, chefuind cu mic, cu mare, victoria, fără a mai ține cont de regulile impuse de pandemia de coronavirus.

La două săptămâni de la victorie însă, Traian Ogâgău a fost condamnat definitiv într-un dosar deschis în 2016. La vremea respectivă, acesta a refuzat să suflet în etilotest.

În luna februarie a acestui an, instanța l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Edilul a atacat decizia instanței însă ieri, s-a dat sentința finală, care e neschimbată.

Conform legii, Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar, din acest motiv. Acest lucru a fost confirmat și de prefectul județului, care a explicat pașii ce urmeaază să fie făcuți.

Asta spune legea, și noi asta facem! Deci, conform legii, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în urma unei condamnări definitive, indiferent de modul de executare a acesteia. Încetarea mandatului se face printr-un ordin al prefectului. Deci ăașii sunt următorii:

  • secretarul Unității Administrativ Teritoriale întocmește un referat la care anexează actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului
  • referatul ar trebui să ajungă la Instituția Prefectului în termen de 10 zile de la sentință, în cazul de față (dar știmcă în cazul de la Șanț, de exemplu, a durat undeva la 20 de zile)
  • pe baza referatului respectiv, prefectul emite ordinul de încetare al mandatului 
  • primarul poate contesta, în termen de 10 zile, acest ordin

Deci dacă asta spune legea, noi asta vom face. Totul se desfășoară în funcție de referatul pe care trebuie să-l întocmească secretarul UAT-ului” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să ia legătura și cu primarul Traian Ogâgău, însă până la publicarea acestui articol nu au reușit.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.