14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Traian Ogâgău NU MAI E PRIMAR DE MÂINE. Acesta poate răsufla ușurat, cumnatul îi duce proiectele mai departe

Traian Ogâgău nu mai e primar de mâine, ordinul fiind dat chiar astăzi de Instituția Prefectului. Înainte să plece, acesta a vrut ca un liberal, susținut de el, să îi ducă proiectele mai departe. Se pare că planul i-a ieșit, cel care va asigura interimatul până la alegerile anticipate fiind nu doar liberal, ci și din familie. Acesta este cumnatul său, soțul surorii sale.

O instanță a decis în urmă cu puțin timp că Traian Ogâgău, primarul orașului-stațiune Sîngeorz-Băi, trebuie să se retragă din funcție. Acesta nu mai poate ocupa funcții publice timp de trei ani.

Chiar astăzi, Instituția Prefectului a emis ordinul de constatare a încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar:

„Se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al orașului Sângeorz-Băi a domnului Ogâgău Traian, începând cu data de 03.07.2021 ca urmare a condamnării acestuia prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și a pierderii unor drepturi electorale. Atribuțiile primarului vor fi exercitate de viceprimarul ales în condițiile legii”, se arată în documentul emis de Instituția Prefectului.

Și-a lăsat cumnatul în locul său

Până una alta, Traian Ogâgău și-a aranjat lucrurile, astfel încât proiectele sale să fie duse mai departe, iar instituția să rămână tot pe mâinile unui liberal. Nu doar că a reușit să impună pentru interimat un liberal, ci chiar un membru al familiei îi va duce munca mai departe.

Duminică, într-o ședință extraordinară  consilierii au hotărât ca primar interimar să fie Cătălin Bota, cumnatul lui Ogâgău. În urmă cu câteva zile, acesta a preluat și frâiele organizației locale a PNL. Acesta va fi sprijinit de consilierul ALDE Cristian Pop, care va avea atribuții de viceprimar.

„Viceprimar Bota Cătălin și Pop Cristian, delegat din partea Consiliului Local. Cred că acest tandem poate duce mai departe ceea ce am început împreună, iar eu le voi sta la dispoziție cu orice sfat dacă voi fi solicitat”, a postat pe Facebook, Traian Ogâgău.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?