21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Trei elevi ai Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” – pe podium, la „Cultură și civilizație din România”

În urmă cu două luni remarcam, într-un material mai amplu, preocuparea constantă la Colegiul tehnic „Grigore Moisil” din Bistrița pentru etnografie și folclor.

Despre muzeul etnografic amenajat de cei doi dascăli la parterul clădirii principale, într-o fostă sală de clasă – cu sute de exponate, majoritatea din secolul trecut, cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, țesături, carpete sau cuverturi de pat, ceramică diversă, unelte și accesorii din gospodăria țărănească – puteți reciti accesând linkul de mai jos:

FOTO/VIDEO: Omenia… din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!

Eforturile celor două inimoase cadre didactice, pe această linie, ambele cu pregătire umanistă remarcabilă, limba și literatura română – doamna profesoară Sorina Cazac și istorie, domnul profesor Dănuț Archiudean se văd încă o dată răsplătite. Vajnicii „muschetari” ai colectivului – Simionca Marius Grigore, Solcan Grigore Simion, din clasa a XI-a și Flueraș Gabriel dintr-a XII-a – au demonstrat juriului național, constituit din etnologi și folcloriști de primă mărime ai României, că județul nostru Bistrița-Năsăud are lucruri extrem de interesante de spus, cântat  și arătat în cadrul acestui concurs interdisciplinar de „Cultură și civilizație din România”. Ei au obținut cu  95,6 puncte din 100 posibile, premiul III.

Ce frumoasă surpriză acum pe final de an școlar! Mare bucurie pentru profesori, școală și, evident, părinți. Sincere felicitări tuturor și la anul – la mai mare!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...