-0.7 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Turc : LIBER la sport pe TOATE terenurile Primăriei Bistrița

Bistrițenii care au ajuns ieri în Schullerwald dorind să joace baschet sau fotbal s-au trezit cu lacătul pe porți. „La ordinul primarului” – după cum susținea paznicul. „Nu e adevărat. Cred că a fost un exces de zel. Chiar în această dimineață am solicitat ca TOATE terenurile de sport ale Primăriei să fie deschise publicului”, a declarat Ioan Turc.

Weekendul a venit cu vreme frumoasă, așa că bistrițenii au profitat să iasă la aer curat și la mișcare, chiar dacă la ora 20.00 trebuiau să fie din nou în case.

Unii au ales Pădurea Schullerwald pentru relaxare sau pentru sport. Cei care au dorit însă să folosească terenurile special amenajate pentru bachet sau fotbal, s-au trezit cu lacătul pe porți. Conform paznicului – la ordinul primarului.

Întrebat dacă a dat vreun asemenea ordin, primarul neagă.

„Nici pomeneală de așa ceva! În starea de urgență s-a luat decizia de a fi închise. Dar acum nu există nimic clar, nicio normă. Dacă e vorba de activități sportive și de divertisment, atunci trebuie să nu fie un grup mai mare de 10 persoane care nu aparțin aceleași familii. Dar, nu există nicio reglementare exactă. Cred că a fost un exces de zel (n.r. – ceea ce a spus paznicul)”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Mai mult, edilul a explicat că a cerut deschiderea TUTUROR terenurilor de sport din municipiu.

În această dimineață am solicitat deschiderea tuturor terenurilor de sport ce aparțin Primăriei Bistrița. Inclusiv cele de la școli. Deci tot ce este în subordinea Primăriei Bistrița să fie deschis. Pentru că nu există o reglementare clară, și dacă nu se spune nimic specific legat de acest tip de sporturi care se practică pe aceste terenuri, putem fi maleabili. Deci și prin Schullerwald dacă treceam și vedeam că e închis, îi spuneam să deschidă. Dar azi-dimineață am solicitat expres deschiderea tuturor terenurilor”, a concluzionat Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...