13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Turc : LIBER la sport pe TOATE terenurile Primăriei Bistrița

Bistrițenii care au ajuns ieri în Schullerwald dorind să joace baschet sau fotbal s-au trezit cu lacătul pe porți. „La ordinul primarului” – după cum susținea paznicul. „Nu e adevărat. Cred că a fost un exces de zel. Chiar în această dimineață am solicitat ca TOATE terenurile de sport ale Primăriei să fie deschise publicului”, a declarat Ioan Turc.

Weekendul a venit cu vreme frumoasă, așa că bistrițenii au profitat să iasă la aer curat și la mișcare, chiar dacă la ora 20.00 trebuiau să fie din nou în case.

Unii au ales Pădurea Schullerwald pentru relaxare sau pentru sport. Cei care au dorit însă să folosească terenurile special amenajate pentru bachet sau fotbal, s-au trezit cu lacătul pe porți. Conform paznicului – la ordinul primarului.

Întrebat dacă a dat vreun asemenea ordin, primarul neagă.

„Nici pomeneală de așa ceva! În starea de urgență s-a luat decizia de a fi închise. Dar acum nu există nimic clar, nicio normă. Dacă e vorba de activități sportive și de divertisment, atunci trebuie să nu fie un grup mai mare de 10 persoane care nu aparțin aceleași familii. Dar, nu există nicio reglementare exactă. Cred că a fost un exces de zel (n.r. – ceea ce a spus paznicul)”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Mai mult, edilul a explicat că a cerut deschiderea TUTUROR terenurilor de sport din municipiu.

În această dimineață am solicitat deschiderea tuturor terenurilor de sport ce aparțin Primăriei Bistrița. Inclusiv cele de la școli. Deci tot ce este în subordinea Primăriei Bistrița să fie deschis. Pentru că nu există o reglementare clară, și dacă nu se spune nimic specific legat de acest tip de sporturi care se practică pe aceste terenuri, putem fi maleabili. Deci și prin Schullerwald dacă treceam și vedeam că e închis, îi spuneam să deschidă. Dar azi-dimineață am solicitat expres deschiderea tuturor terenurilor”, a concluzionat Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...