13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Castelul conților Teleki de la Comlod aflat la un pas de prăbușire are șanse să se transforme într-o bijuterie

După castelul conților Teleki de la Posmuș, autoritățile județene încearcă să asigure finanțarea și pentru salvarea castelului de la Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan sunt mari șanse ca si acest monument istoric să primească finanțare prin fonduri europene.

Consiliul Județean a reușit să transforme total domeniul conților Teleki de la Posmuș, cu ajutorul unei finanțări din fonduri europene de 5 milioane de euro. Munca la acest proiect continuă și anul acesta, instituția alocând bani pentru amenajarea și a zonei adiacente castelului. În toamna acestui an va fi inaugurat domeniul conților Teleki de la Posmuș.

Acesta nu este singurul monument istoric pe care-l are în vedere Consiliul Județean. Conform președintelui Radu Moldovan se încearcă atragerea de fonduri europene pentru salvarea castelului conților Teleki de la Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare. Până una alta, instituția a prevăzut fonduri pentru conservarea monumentului.

„Am pus din bugetul propriu al Consiliului Județean o anumită sumă de bani pentru conservarea castelului de la Comlod, ca să ne asigurăm că nu se mai degradează. Avem un acord cu ADR Nord-Vest pentru finanțarea studiilor și avem șanse foarte mari de reușită pentru a obține finanțarea de reabilitare și a Castelului Teleki de la Comlod, dar și a casei săsești din Livezile”, a precizat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

Foto: Gigi Cherecheșiu

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...