0.1 C
Bistrița
miercuri, februarie 1, 2023

Castelul conților Teleki de la Comlod aflat la un pas de prăbușire are șanse să se transforme într-o bijuterie

După castelul conților Teleki de la Posmuș, autoritățile județene încearcă să asigure finanțarea și pentru salvarea castelului de la Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan sunt mari șanse ca si acest monument istoric să primească finanțare prin fonduri europene.

Consiliul Județean a reușit să transforme total domeniul conților Teleki de la Posmuș, cu ajutorul unei finanțări din fonduri europene de 5 milioane de euro. Munca la acest proiect continuă și anul acesta, instituția alocând bani pentru amenajarea și a zonei adiacente castelului. În toamna acestui an va fi inaugurat domeniul conților Teleki de la Posmuș.

Acesta nu este singurul monument istoric pe care-l are în vedere Consiliul Județean. Conform președintelui Radu Moldovan se încearcă atragerea de fonduri europene pentru salvarea castelului conților Teleki de la Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare. Până una alta, instituția a prevăzut fonduri pentru conservarea monumentului.

„Am pus din bugetul propriu al Consiliului Județean o anumită sumă de bani pentru conservarea castelului de la Comlod, ca să ne asigurăm că nu se mai degradează. Avem un acord cu ADR Nord-Vest pentru finanțarea studiilor și avem șanse foarte mari de reușită pentru a obține finanțarea de reabilitare și a Castelului Teleki de la Comlod, dar și a casei săsești din Livezile”, a precizat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

Foto: Gigi Cherecheșiu

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: