13.3 C
Bistrița
joi, mai 8, 2025

FOTO: Oaspeți din Turcia și Bulgaria, la Grădinița „Rază de Soare”, într-un proiect Erasmus

Grădinița „Rază de Soare” a derulat recent prima mobilitate în proiectul Erasmus „Play and Learn in Nature”.

În zile ale lunii aprilie, la Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” din Bistrița a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Play and Learn in Nature”.

Profesorii din școlile partenere din Turcia și Bulgaria au participat la diferite activități outdoor și indoor. Acestea au fost derulate de preșcolari și cadrele didactice gazde, conform agendei prevăzute în proiect.

Activitățile propriu-zise s-au desfășurat pe parcursul a cinci zile. Profesorii au avut ocazia să viziteze grădinița și să învețe mai mult despre activitățile outdoor. Și-au prezentat orașul și grădinițele din care fac parte. Grupa mijlocie A împreună cu educatoarele Elena Runcan și Ana Maria Mărincean au pregătit o activitate tradițională.

Intitulată „Vă chemăm la Șezătoare”, aceasta a avut rolul de a întâmpina țările partenere. Oaspeții au vizitat și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

A treia zi de mobilitate a oferit profesorilor exemple de bune practici în ceea ce privește activitățile outdoor. Au participat la două activități, susținute de grupele mijlocie C și mijlocie B împreună cu educatoarele Oana Lungu și Mihaela Vultur.

Prima activitate a fost „Să ne cunoaștem orașul”. Aici s-au îmbinat matematica și cunoașterea mediului. Cea de-a doua s-a numit „Căutare de comori în pădurea Schullewald” – activitate matematică.

Prin vizionarea și discuțiile legate de aceste activități am avut oportunitatea de a învăța unii de la alții. Ne-am perfecționat în activitățile outdoor. Am vizitat orașul, iar apoi am participat la un workshop la Casa Argintarului. S-au realizat aici semne de carte și s-au cântat cântece tradiționale, bulgărești, turcești și românești… O „șezătoare” modernă și interculturală…”, au transmis educatoarele de la Grădinița Rază de Soare.

În următoarea zi grupa mică C, alături de educatoarea Oana Lungu i-au așteptat pe profesorii din grădinițele partenere în parcul orașului. Aici s-a desfășurat activitatea „În căutarea unei comori” – traseu aplicativ.

După discuțiile referitoare la activitatea desfășurată, profesorii din cele trei grădinițe partenere au pornit spre Salva. Au vizitat Casa Costumului Popular Virginia Linu, bucurându-se și și de o Drumeție la Cascada Cheilor din Cormaia.

În ultimele două zile de mobilitate a avut loc o vizită de documentare la Salina Turda și la Colibița.

După activitatea de la Colibița, gazdele de la „Atelierul Tradițional de Pâine” din Bistrița-Bârgăului ne-au așteptat cu bucate tradiționale. Oaspeții au avut oportunitatea de a-și pregăti propria pâine. La finalul zilei s-a făcut evaluarea primei mobilități, s-au înmânat certificatele.

Fedback-ul primit a fost unul pozitiv din partea tuturor, profesorii musafiri fiind incantați de activitățile desfășurate și de calda primire”, a transmis echipa de proiect a Grădiniței cu Program Prelungit „Rază de Soare”.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Școlile-și freacă nădragii
    Că fac schimburi și stagii,
    Visează câmpuri de trufe.
    Plantează-n Veneția tufe.
    Astfel prin stepa mongolă,
    Unde nu-i Nord la busolă,
    Învățământul – vremelnic,
    Ajunge chiar mai puternic
    Decât geometria lui Euclid
    Ce n-are carnet de partid,
    Sau ca tabelul Mendeleev
    Interactiv, centrat pe elev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: Sala de evenimente Giulia 1 s-a schimbat la față! E mai elegantă de cum o știați, gata de nunți de poveste!

Cine din oraș n-a fost până acum măcar o dată la o nuntă la sala de evenimente Giulia 1?! De la inaugurare și până acum, sala a fost preferata nunților cu ștaif din oraș, iar zeci de perechi de miri și-au răsfățat invitații în localul elegantă. Acum, după ani de evenimente, sala a trecut printr-un amplu proces de renovare și e mai frumoasă și elegantă ca niciodată.

Rombat lansează o aplicație digitală pentru bateriile de autoturisme și autocamioane

Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, lansează prima aplicație cu scanare QR. Prin intermediul acesteia se digitalizează procesul de generare și gestionare a garanțiilor pentru bateriile auto și HD (heavy duty - camioane).

Start Grătare cu Sergiana: Câștigă un Grătar + Bunătăţuri pentru tine și 10 prieteni!

Ai poftă de grătar și ești din Bistrița sau împrejurimi? Acum e momentul perfect să îți pregătești porția de Bunătăţuri pentru Grătar de la Sergiana și să intri în cursa pentru premii delicioase!