15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Ucrainencele din județ vor să lucreze ca menajere! Bistrița – Năsăud, locul II național la ucraineni angajați

Județul nostru se situează pe locul II național la numărul de ucraineni angajați. Conform reprezentanților AJOFM, majoritatea sunt femei. Iar unele din refugiatele care încă nu lucrează ar opta pentru postul de menajere.

Sute de ucraineni care s-au refugiat la noi în județ și-au găsit și un loc de muncă.

Șefele Inspectorsatului Teritorial de Muncă ITM și a AJOFM BN au explicat că județul nostru se clasează pe locul II național la număr de refugiați angajați.

Conform Otiliei Berbecar, șefei ITM BN, ”în județul nostru au fost înregistrați în baza de date 363 de cetățeni ucraineni cu contract de muncă. Județul nostru se clasesază pe locul II, după București, iar pe locul III e Arad. Cei mai mulți ucraineni lucrează la Leoni, RAAL, Sheriff, Flamingo și Alpina Blazna”.

Șefa AJOFM BN a explicat majoritatea celor angajați sunt femei.

De obicei sunt femei, cele care vin să-și caute un loc de muncă. Zilele trecute au fost persoane care doresc să lucreze în domenii precum cel de curățenie. Îi așteptăm la Agenție. Prin noi, agenții economici au pus la dispoziție 299 de locurti de muncă pentru ucraineni. Dintre acestea, s-au ocupat 278” a declarat Otilia Râpan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: