11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Opriți timpul! CNAM-iștii intră în lumea meditației și lecturii de Ziua Internațională a Cititului Împreună

Personalul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și elevii liceului vor intra în universul cuvintelor în data de 1 februarie. Doar respirația rămâne în timp ce paginile cărților vor fi răsfoite și citite timp de o oră. Pentru al cincilea an, „Uimește-(te)! Citește!”.

Ediția din 2023 a proiectului „Uimește-(te)! Citește!” de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița va debuta pe data de 1 februarie, începând cu ora 11:00. Timp de o oră, nimeni nu scapă de citit, iar pe lângă elevi sunt alături personalul nedidactic, auxiliar și cadrele didactice.

Proiectul marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună. Anul trecut, evenimentul din CNAM avea loc pe 15 februarie și marca Ziua Națională a Lecturii. Înainte, datele nu erau fixe, ci aveau un rol de exercițiu pentru elevi. Spre exemplu, în anul 2018, ediția a fost organizată pe data de 12 octombrie, alături de alte două licee importante din țară: Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hîrlâu, județul Iași și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu-Vâlcea.

Anul trecut, după derularea ediției cu numărul patru, Irina Vlas, profesoară de limba și literatura română și unul dintre organizatori ne-a spus că „este un exercițiu bun pentru elevi, inclusiv pentru profesori. Iar acest domeniu, fiind și unul vast, prinde contur în mijlocul nostru. Este o oră de meditare și lectură, o oră pe care o investim cu toții în propriile cunoștințe. (…) Dacă lectura elevilor este sistematic organizată şi îndrumată, interesul pentru aceasta creşte”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...