16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Opriți timpul! CNAM-iștii intră în lumea meditației și lecturii de Ziua Internațională a Cititului Împreună

Personalul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și elevii liceului vor intra în universul cuvintelor în data de 1 februarie. Doar respirația rămâne în timp ce paginile cărților vor fi răsfoite și citite timp de o oră. Pentru al cincilea an, „Uimește-(te)! Citește!”.

Ediția din 2023 a proiectului „Uimește-(te)! Citește!” de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița va debuta pe data de 1 februarie, începând cu ora 11:00. Timp de o oră, nimeni nu scapă de citit, iar pe lângă elevi sunt alături personalul nedidactic, auxiliar și cadrele didactice.

Proiectul marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună. Anul trecut, evenimentul din CNAM avea loc pe 15 februarie și marca Ziua Națională a Lecturii. Înainte, datele nu erau fixe, ci aveau un rol de exercițiu pentru elevi. Spre exemplu, în anul 2018, ediția a fost organizată pe data de 12 octombrie, alături de alte două licee importante din țară: Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hîrlâu, județul Iași și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu-Vâlcea.

Anul trecut, după derularea ediției cu numărul patru, Irina Vlas, profesoară de limba și literatura română și unul dintre organizatori ne-a spus că „este un exercițiu bun pentru elevi, inclusiv pentru profesori. Iar acest domeniu, fiind și unul vast, prinde contur în mijlocul nostru. Este o oră de meditare și lectură, o oră pe care o investim cu toții în propriile cunoștințe. (…) Dacă lectura elevilor este sistematic organizată şi îndrumată, interesul pentru aceasta creşte”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.