22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Opriți timpul! CNAM-iștii intră în lumea meditației și lecturii de Ziua Internațională a Cititului Împreună

Personalul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și elevii liceului vor intra în universul cuvintelor în data de 1 februarie. Doar respirația rămâne în timp ce paginile cărților vor fi răsfoite și citite timp de o oră. Pentru al cincilea an, „Uimește-(te)! Citește!”.

Ediția din 2023 a proiectului „Uimește-(te)! Citește!” de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița va debuta pe data de 1 februarie, începând cu ora 11:00. Timp de o oră, nimeni nu scapă de citit, iar pe lângă elevi sunt alături personalul nedidactic, auxiliar și cadrele didactice.

Proiectul marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună. Anul trecut, evenimentul din CNAM avea loc pe 15 februarie și marca Ziua Națională a Lecturii. Înainte, datele nu erau fixe, ci aveau un rol de exercițiu pentru elevi. Spre exemplu, în anul 2018, ediția a fost organizată pe data de 12 octombrie, alături de alte două licee importante din țară: Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hîrlâu, județul Iași și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu-Vâlcea.

Anul trecut, după derularea ediției cu numărul patru, Irina Vlas, profesoară de limba și literatura română și unul dintre organizatori ne-a spus că „este un exercițiu bun pentru elevi, inclusiv pentru profesori. Iar acest domeniu, fiind și unul vast, prinde contur în mijlocul nostru. Este o oră de meditare și lectură, o oră pe care o investim cu toții în propriile cunoștințe. (…) Dacă lectura elevilor este sistematic organizată şi îndrumată, interesul pentru aceasta creşte”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...