14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Un bebeluș de doar 6 luni, cel mai tânăr pacient vindecat de Covid-19. Cea mai „lungă” spitalizare: două luni

Cel mai tânăr pacient vindecat de Covid înregistrat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este un bebeluș de doar 6 luni. În total 11 minori din județ au fost infectați cu Covid și s-au vindecat deja. Ce mai lungă spitalizare a împlinit astăzi două luni, iar pacientul în cauză nu dă semne de revenire.

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a dezvăluit faptul că cel mai tânăr pacient infectat cu Covid 19 este un bebeluș de doar 6 luni, care a fost internat în data de 15 iunie și încă se află în unitatea medicală.

11 copilași au fost infectați cu Covid-19 și au fost internați în spital. De altfel, printre primii pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a numărat un copilaș de doar un an.

Cel mai în vârstă pacient infectat cu Covid care s-a și vindecat a fost un bărbat de 94 de ani. De asemenea și o femeie de 90 de ani a reușit să învingă boala.

Dintre cei care au ajuns la spital 9 persoane sunt asimptomatice, reprezentând peste 10% din pacienți. Din cei care ajung la Anestezie-Terapie Intensivă, doar 50% supraviețuiesc.

Cea mai lungă internare face astăzi două luni. Un bărbat de 82 de ani a fost internat în data de 23 aprilie în spital, cu o formă medie a bolii și încă se află în spital. Se pare că acesta nu raspunde la tratament.

Există și trei cazuri atipice, de persoane care deși s-au însănătoșit, s-au reinfectat a doua oară. Aceștia au reușit să invingă boala a doua oară, fiind deja externați.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/273269900458522/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!