22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

Un bebeluș de doar 6 luni, cel mai tânăr pacient vindecat de Covid-19. Cea mai „lungă” spitalizare: două luni

Cel mai tânăr pacient vindecat de Covid înregistrat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este un bebeluș de doar 6 luni. În total 11 minori din județ au fost infectați cu Covid și s-au vindecat deja. Ce mai lungă spitalizare a împlinit astăzi două luni, iar pacientul în cauză nu dă semne de revenire.

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a dezvăluit faptul că cel mai tânăr pacient infectat cu Covid 19 este un bebeluș de doar 6 luni, care a fost internat în data de 15 iunie și încă se află în unitatea medicală.

11 copilași au fost infectați cu Covid-19 și au fost internați în spital. De altfel, printre primii pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a numărat un copilaș de doar un an.

Cel mai în vârstă pacient infectat cu Covid care s-a și vindecat a fost un bărbat de 94 de ani. De asemenea și o femeie de 90 de ani a reușit să învingă boala.

Dintre cei care au ajuns la spital 9 persoane sunt asimptomatice, reprezentând peste 10% din pacienți. Din cei care ajung la Anestezie-Terapie Intensivă, doar 50% supraviețuiesc.

Cea mai lungă internare face astăzi două luni. Un bărbat de 82 de ani a fost internat în data de 23 aprilie în spital, cu o formă medie a bolii și încă se află în spital. Se pare că acesta nu raspunde la tratament.

Există și trei cazuri atipice, de persoane care deși s-au însănătoșit, s-au reinfectat a doua oară. Aceștia au reușit să invingă boala a doua oară, fiind deja externați.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/273269900458522/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...