18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din București!

N-au văzut bucureștenii așa ceva! Iar un bistrițean s-a gândit că nu-i poate priva de palinca făcută în județul nostru. Mâine va avea loc prima degustare de acest gen din capitală. Petru Brendea va duce și produse tradiționale care merg numai bine cu diversele sortimente de palincă sau vinars.

Toată suflarea din București e invitată mâine seară la o PREMIERĂ! Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din capitală.

Cei care vor participa la acest eveniment inedit vor putea gusta cinci sortimente de palincă și două de vinars și să guste din produsele tradiționale care le vor însoți.

Băuturile sunt făcute de Petru Brendea, în celebra podgorie de la Lechința. Povestea începe acum 25 de ani, când bistrițeanul a vrut să dea un plus de valoare vinului din zona noastră. Iar acum, totul e adus la nivel de artă și pasiune.

Palinca de pere se face în cantități mici, din cauză că sunt puține pere. Dar numai în zona noastră se face așa ceva. Iar palinca din pere piperate este considerată Regina Palincilor”, a explicat Petru Brendea.

Ce se va putea degusta

Cei care vor participa la eveniment se vor putea bucura de:

Palincă de Bistrița, asociată cu tartine cu pastă de jumări, tartine cu untură cu boia și usturoi, slănină de casă, ceapă roșie și pâine cu cartof bătută pe coajă de varză.

Palincă de pere și palincă de pere untoase, alături de platou tradițional năsăudean cu brânză în berbință, brânză iute și urechiușe.

Palincă de prune bistrițene și palincă de pere piperate însoțite de palaneț cu brânză și varză.

Vinars artisanal VSOP asociat cu honclich- plăcintă săsească cu brânză, slănină și cârnați de casă.

Vinars XO asociat cu sarmale cu păsat, gătite la foc mic.

Unde, când și cum puteți să vă bucurați de aceste delicii

Evenimentul va avea loc mâine, 28 martie 2019, la The Wine Club, noua locație Vinexpert București, de pe Bulevardul Unirii nr. 20, lângă Palatul Parlamentului, începând cu ora 19:30.

Taxa de participare este de 100 de lei de persoană, iar rezervările se fac la numerele de telefon 0740.16.60.23 sau 0740.10.03.97 sau la adresa de mail [email protected]. Locurile sunt limitate, așa că trebuie să vă grăbiți!

Mai mult, cei care participă la acest eveniment pot achiziționa distilatele propuse cu un discount de 20 la sută. Își vor putea cumpăra, de asemenea, și paharele Riedel.

Dacă nu cunoașteți povestea acestui minunat produs în Bistrița Năsăud, vă propunem spre lecturare articolele următoare:

Coniacul Brendea, o poveste veche de 30 de ani

Palinca de pere piperate a lui Petru Brendea l-a cucerit pe unul dintre cei mai importanți degustători și importatori de băuturi din țară

Produsul Brendea- premiat cu argint la cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din România

PRODUS ÎN BISTRIȚA – NĂSĂUD: Fascinanta poveste a cognacului Brendea, produs în tăcere de 25 de ani, chiar în Bistrița

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: