15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

SONDAJ. Cum comentează bistrițenii problema profesorului agresiv din Șanț: Părinții sunt de vină!

„Pe vremea mea și noi eram „maltratați” de profesori și nu se făcea atâta scandal. În schimb aveam respect față de cadrele didactice. Acuma toți țâncii de clasa a 4-a sunt în stare să-ți dea în cap!”  Este doar unul dintre zecile de comentarii generate de un sondaj Bistrițeanul.ro referitor la profesorul agresiv din Șanț.

Profesorul de sport Vasile Maternik, de la Școala Generală din Șanț, a agitat spiritele printre cititorii Bistrițeanul.ro – invitați să-și exprime părerea referitoare la sentința acordată profesorului „bătăuș”. Acesta a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare. Culmea, cu doar câteva zile înainte ca judecătorii să se pronunțe, profesorul agresa din nou o elevă pe care o trăgea de păr, în timpul orelor de sport.

Întreaga poveste poate fi recitită accesând linkurile de mai jos:

Copilă din Șanț, trasă de păr de profesorul bătăuș. Acesta a comis-o în timp ce-și aștepta sentința pentru fapte similare

Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente

Sondajul demarat de Bistrițeanul.ro referitor la pedeapsa acordată de Judecătoria din Năsăud a avut impact pentru peste 19.270 de persoane. Au votat 745 de persoane, iar dintre acestea – 218 au considerat că este vorba despre o pedeapsă corespunzătoare faptei. 527 de respondenți au considerat că pedeapsa nu este una corectă.

Problema sunt părinții, nicidecum profesorii. Când eram noi în școala generală aveam respect față de profesori. Când făceam vreo prostie eram trași de urechi, luam câteva bețe în palmă și eram pedepsiți la colț și cu toate astea am terminat școlile și s-a ales ceva de noi… Nenorociții ăștia din ziua de azi chiar nu mai au nici o rușine, sunt obraznici, răspund înapoi, înjură profesorii… fapte de care consider că sunt responsabili părinții pentru educația pe care le-o oferă acasă…”, a precizat Bogdan Budacan.

Comentatorul este de părere că un copil bine educat nu creează probleme în societate, deci niciodată nu va pune un profesor în postura de a-l agresa: „Pe când un copil problemă care nu aude acasă decât certuri și înjurături sau un răsfățat care consideră că totul i se cuvine – nu are cum să se integreze într-o societate normală și tocmai de la ăștia apar astfel de probleme…”

Răspunsurile în contradictoriu nu au întârziat să apară:  „Așa e, ați ajuns cea mai slugarnică generație și indirect ați contribuit la distrugerea țării. În rest, sunteți perfecți”, a replicat un comentator.

Florin Ilea a protestat, la rândul său, motivând că „au și copiii partea lor de vină, dar nu mai suntem în epoca voastră barbară când știați numai de bătaie, brute ce sunteți! Dacă tu ca profesor iei la palme o copilă de 13 ani care îți zice «du-te dracului», nu te mai poți numi profesor!”

Pe vremea mea și noi eram «maltratați» de profesori și nu se făcea atâta scandal. În schimb aveam respect față de cadrele didactice. Acuma toți țâncii de clasa a 4-a sunt în stare să îți dea în cap!”, a afirmat Camelia Marcu.

Zamfira Grapini remarcă faptul că e vorba despre o „pedeapsă” de ochii lumii: „Ca să nu fie acuzat tribunalul că i-a luat cumva apărarea acestui individ!!! Acest «personaj negativ» (ca să nu-l numesc altfel) a avut mult mai multe incidente de acest gen, a lovit mai mulți copii decât s-a scris, s-au făcut plângeri de către părinți ai mai multor generații de copii de la Școala „Enea Grapini”, s-au ținut ședințe între conducerea școlii și comitetul de părinți cu privire la aceste cazuri care s-au întâmplat pe parcursul anilor de când profesorul își desfășoară activitatea în comuna Șanț! DAR NIMENI NU A FĂCUT NIMIC!!! Oare ce așteaptă organele competente ca să rezolve aceste probleme? Să se întâmple ce? Nu sunt considerate grave aceste probleme? Sau nu este considerat pericol public acest individ?! Din câte am auzit, părinții acestuia au cunoștințe sus-puse care îl susțin!”

Paula Denysa este convinsă că profesorul este „dement și bolnav psihic”: „Unui asemenea om nu trebuie să îi facă elevii nimic ca să se apuce să-i bată…! Și profesorilor le este frică de el și toți tac când ar trebui să vorbească.  Ar trebui să facem și noi grevă și să nu ne mai lăsăm copiii la școală atâta timp cât vine și el…!”

Sas Maria Florina consideră că profesorul ar trebui să fie scos din învățământ odată pentru totdeauna: „Este clar că are probleme grave de comportament! Oare câți copii trebuie să mai agreseze ca să-și dea seama autoritatile de gravitatea problemei?!?”

De aceeași părere sunt majoritatea comentatorilor care cer autorităților ca profesorul să fie dat afară definitiv din învățământ și care invocă și testul psihologic necesar în cazul profesorilor… „E prea puțin cât i-au dat…. Și de fata mea s-a legat… Nu se poate așa ceva, oameni buni! Cum să nu se poată face nimic împotriva acestui om ?! Aloooo! Unde este legea?! În ce hal am ajuns, fraților???”, se întreabă retoric și Nela Boanchis.

Mulțumim tuturor pentru răspunsuri, voturi și implicare!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...