22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Un bistrițean s-a dat starețul unei mănăstiri și a înșelat zeci de persoane. A inventat o poveste cu o fetiță bolnavă

Polițiștii din județul Alba au reținut ieri un bărbat de 39 de ani din Bistrița, pe care îl cercetează pentru înșelăciune. Acesta a pretins că e starețul unei mănăstiri și că strânge bani pentru o fetiță bolnavă de cancer și pentru tratamentul acesteia în Belgia.

Bărbatul de 39 de ani a fost reținut în primă fază pentru 24 de ore, fiind propus pentru arest preventiv. În cursul acestei luni, bistrițeanul ar fi sunat 5 persoane din Alba, cărora le-a spus că este starețul unei mănăstiri și că strânge bani pentru o fetiță bolnavă de cancer ce ar urma să fie tratată în Belgia.

Oamenii erau îndrumați să depună bani într-un cont, sume de care bărbatul ulterior s-a folosit. Polițiștii au aflat că bărbatul a înșelat astfel zeci de persoane.

„Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, folosindu-se de același mod de operare, bărbatul ar fi reușit să înșele alte 25 de persoane din alte județe ale țării, cu suma totală de 24.320 de lei. Polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au făcut o percheziție la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare și înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracțională, dar și telefoane mobile și cartele SIM care a fi fost folosite la comiterea faptelor de înșelăciune”, au precizat reprezentanții IPJ Alba, citați de radiounirea.ro.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!